FF Group: Τα σχέδια για τον κλάδο καλλυντικών

Σε νέο κλάδο καταναλωτικών ειδών, που ενδέχεται να προσφέρουν συνέργιες με το λιανικό του δίκτυο εισέρχεται ο όμιλος Folli Follie.

FF Group: Τα σχέδια για τον κλάδο καλλυντικών
Σε νέο κλάδο καταναλωτικών ειδών, που ενδέχεται να προσφέρουν συνέργιες με το λιανικό του δίκτυο (ιδίως στον χώρο των πολυκαταστημάτων), εισέρχεται ο όμιλος Folli Follie αναλαμβάνοντας την αντιπροσώπευση των καλλυντικών προιόντων της Procter & Gamble.

Οι εν λόγω αντιπροσωπείες έμειναν «ορφανές» μετά την κατάρρευση της Γερολυμάτος, και μετά από σύντομη διαπραγμάτευση πέρασαν στον όμιλο, και ειδικότερα σε ειδικό τμήμα που στελεχώνεται από πρώην στελέχη της Γερολυμάτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 2009 ο τζίρος της συνολικής δραστηριότητας των αρωματικών προιόντων (Dolce & Gabbana, D&G, Gucci, Boss, Hugo Boss, Escada, Lacoste, κ.λπ.) άγγιξε τα 20 εκατ. .ευρώ.

Το 2010 σημειώθηκε αισθητή υποχώρηση στα 16,6 εκατ. ευρώ και περαιτέρω το 2011 στα 15,8 εκατ.ευρώ, χρονιά που ωστόσο χαρακτηρίζεται ως «ειδική», καθώς η Γερολυμάτος εμφάνισε σοβαρά προβλήματα εφοδιασμού των σημείων πώλησης και υποστήριξης των μαρκών ήδη από το περασμένο φθινόπωρο.

Οι εκτιμήσεις του ομίλου FF για την πορεία του τομέα στην τρέχουσα χρήση είναι συντηρητική, αφενός λόγω της καταναλωτικής ύφεσης και αφετέρου λόγω του χρόνου που απαιτείται για την ενεργοποίηση της νέας δραστηριότητας.

Σημειώνεται πάντως ότι μεσοπρόθεσμα ο όμιλος σκοπεύει να ενισχύσει το τμήμα με νέες αντιπροσωπείες, ιδίως στις κατηγορίες των κρεμικών καλλυντικών επιλεκτικής διανομής.

Σημειώνεται ότι από την παραπάνω δραστηριότητα εξαιρείται το δίκτυο των ΚΑΕ, τα οποία προμηθεύονται απευθείας από οίκους του εξωτερικού όλες τις επώνυμες σειρές καλλυντικών που διαθέτουν.

Ανεξαρτήτως της νέας δραστηριότητας που θα αποτιμηθεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρήσης, ο όμιλος σύμφωνα με πληροφορίες έκλεισε το 2011 κοντά στην πρόβλεψη που είχε διατυπωθεί στο 9μηνο της παρελθούσας χρήσης.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Τζ. Κουτσολιούτσος εκτιμούσε ότι ο κύκλος εργασιών θα άγγιζε το 1 δισ. ευρώ, η κερδοφορίας EBITDA τα 200 εκατ. ευρώ και η καθαρή κερδοφορία τα 100 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v