Κεράνης: Άγονος και ο τελευταίος πλειστηριασμός

Με άπιαστο όνειρο μοιάζει πλέον για τους 142 πρώην εργαζόμενους της Κεράνης το ενδεχόμενο να καλύψουν τις απαιτήσεις τους ύψους 12,5 εκατ. από την εκποίηση των περιουσιασκών στοιχείων της καπνοβιομηχανίας.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Κεράνης: Άγονος και ο τελευταίος πλειστηριασμός
Με άπιαστο όνειρο μοιάζει πλέον για τους 142 πρώην εργαζόμενους της Καπνοβιομηχανίας Κεράνης το ενδεχόμενο να καλύψουν τις απαιτήσεις τους ύψους 12,5 εκατ. Ευρώ από την εκποίηση των περιουσιασκών στοιχείων της καπνοβιομηχανίας.

Και αυτό γιατί και ο τελευταίος αναγκαστικός πλειστηριασμός όγδοος κατά σειρά, όπως και οι προηγούμενοι επτά, απέβη επί της ουσίας άγονος, ενώ και το συνολικό ποσό που θα μπορούσαν να πιάσουν υπολειπόταν κατά 285.000 ευρώ από τις συνολικές τους απαιτήσεις και κατά 23,281 εκατ. Ευρώ από τον πρώτο πλειστηριασμό που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2008.

Με την αξία ακινήτων και σημάτων της ιστορικής καπνοβιομηχανίας μέσα σε μια τετραετία να έχει χάσει τα 2/3 της πρώτης τιμής, και να μειώνεται από αναγκαστικό πλειστηριασμό σε αναγκαστικό πλειστηριασμό η τιμή πρώτης προσφοράς, όπως προβλέπεται από τον νόμο, το ενδεχόμενο να καλυφθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Αφού και με βάσει τον νόμο στον επόμενο αναγκαστικό πλειστηριασμό η τιμή των σημάτων θα είναι κατά 20% χαμηλότερη από τον τελευταίο όπου ήταν στα 902.000 ευρώ και των ακινήτων κατά 10% μειωμένη, όταν στον τελευταίο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η τιμή για το ακίνητο στον Πειραιά ήταν 8,178 εκατ. Ευρώ και για τη Χαλκίδα έχει πέσει πλέον κάτω από την αντικειμενική αξία φθάνοντας στα 2,891 εκατ. Ευρώ.

Σε ότι αφορά στα μηχανήματα η συνολική τους αξία έχει πέσει πλέον στα 247.000 ευρώ ενώ στον επόμενο 9ο κατά σειρά πλειστηριασμό αναμένεται να είναι 20% χαμηλότερη.

Στον τελευταίο 8ο αναγκαστικό πλειστηριασμό για μια ακόμη φορά ενδιαφέρον εκδηλώθηκε μόνο για τα κινητά περιουσιακά στοιχεία (μηχανήματα) της εταιρείας –πωλήθηκαν μηχανήματα αξίας περίπου 7.000 ευρώ-, τα οποία και κατοχυρώθηκαν στους πλειοδότες. Εν αντιθέσει πάντως με τα μηχανήματα, δεν υπήρξε, ενδιαφέρον για τα ακίνητα φιλέτα της εταιρείας σε Πειραιά και Χαλκίδα.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας που βρίσκεται στον Πειραιά επί της οδού Αθηνών 39 αποτελείται από οικόπεδο έκτασης 4.729 τ.μ. και κτίσματα συνολικής επιφάνειας 29.434 τ.μ. το οποίο αποτιμήθηκε στον τελευταίο πλειστηριασμό στα στα 8,178 εκατ. Ευρώ.

Το άλλο ακίνητο φιλέτο της καπνοβιομηχανίας το εργοστάσιο στη Γλύφα του Δήμου Ανθηδώνος του Νομού Ευβοίας, το οποίο είναι εφαπτόμενο της Δημόσιας Οδού Αθηνών – Χαλκίδας, αποτελείται από γήπεδο έκτασης 123.002 τ.μ. και κτηριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 34.640 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς στον τελευταίο πλειστηριασμό να έχει πέσει στα 2,891 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v