Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Imperio: Τι απαντά για σύλληψη Παπαρούνη

Επέστρεψε στη θέση του ο πρόεδρος της Imperio Σπ. Παπαρούνης, που συνελήφθη την Κυριακή από το ΣΔΟΕ για οφειλές ΦΠΑ ύψους 1,460 εκατ. ευρώ, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση η εισηγμένη.

Imperio: Τι απαντά για σύλληψη Παπαρούνη
Η σύλληψη του Σπ. Παπαρούνη αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο της Imperio, που τελούν υπό ρύθμιση και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος επέστρεψε στη θέση του για την ομαλή άσκηση των καθηκόντων του από τις απογευματινές ώρες τις 23ης Ιανουαρίου, αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση.

Η Imperio αναφέρει σχετικά: "Αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας, επισυνάπτουμε επικουρικά την από 7/12/2011 επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών, την οποία επιθυμούμε να επικαιροποιήσουμε ως ακολούθως:

Δεν υπάρχουν μεταβολές των υποχρεώσεων προς προμηθευτές, ασφαλιστικούς οργανισμούς και το δημόσιο με οριστικές εγγραφές ως τις 30/11/2011. Μοναδική μεταβολή συνίσταται στις υποχρεώσεις προς τους εργαζομένους, που λόγω καταγγελιών συμβάσεως εργασίας στελεχών με μεγάλη προϋπηρεσία έχει ανέλθει στο ποσό των 2.026.748,65 €.

Σημαντικό γεγονός, δυνάμενο να επηρεάσει την περιουσιακή και την οικονομική διάρθρωση της εταιρείας, συνιστά η δικαστική απόφαση με προσωρινή διαταγή για τη μη μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας υπέρ απαιτήσεων των εργαζομένων.

Η αποχή των εργαζομένων από την εργασία τους έχει αναστείλει τις δραστηριότητες της εταιρείας. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις προκειμένου να διακανονίσουμε τις απαιτήσεις των εργαζομένων, έτσι ώστε να απενεργοποιηθεί ο μηχανισμός λειτουργίας της εταιρείας.

Επιπρόσθετα, αναφέρουμε τη λήψη μέτρων διασφάλισης των συμφερόντων του δημοσίου, τα οποία θα ανασταλούν με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, όπως περιγράφουμε στην πρώτη παράγραφο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v