Τράπεζα Κύπρου: Μετατροπή μετατρέψιμων ομολογιών

Πληροφορίες για τη διαδικασία μετατροπής Μετατρέψιμων Χρεογράφων και Αξιογράφων δημοσίευσε η Τράπεζα Κύπρου.

Τράπεζα Κύπρου: Μετατροπή μετατρέψιμων ομολογιών
Πληροφορίες προς τους κατόχους Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018, Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου και Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου (ΜΑΕΚ) της Τράπεζας, για τη μετατροπή τους, δημοσίευσε η Τράπεζα Κύπρου.

Η επόμενη Περίοδος Μετατροπής τους όπως αυτή ορίζεται σύμφωνα με τους όρους έκδοσής τους σε μετοχές Τράπεζας Κύπρου είναι η ακόλουθη:

• Μετατρέψιμα Χρεόγραφα 2013/2018 (ISIN:CY0140740115): 15-31 Μαρτίου 2012 με ισχύουσα τιμή μετατροπής €8,11 κατά μετοχή
• Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Κεφαλαίου (ISIN:CY0141000212): 15-31 Μαρτίου 2012 με ισχύουσα τιμή μετατροπής €4,24 κατά μετοχή
• Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου σε Ευρώ (ISIN:CY0141890117): 1-15 Μαρτίου 2012 με ισχύουσα τιμή μετατροπής €3,30 κατά μετοχή
• Μετατρέψιμα Αξιόγραφα Ενισχυμένου Κεφαλαίου σε Δολάρια Αμερικής (ISIN:CY0141900114): 1-15 Μαρτίου 2012 με ισχύουσα τιμή μετατροπής €3,30 κατά μετοχή.

Η διαδικασία μετατροπής καθώς και η δήλωση μετατροπής έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συγκροτήματος www.bankofcyprus.com (Σχ. Επενδυτών/Μετοχική Δομή/ Μετατρέψιμα Χρεόγραφα και Αξιόγραφα).

Παράλληλα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου αποφάσισε την ενίσχυση της κεφαλαιακής του βάσης μέσω Σχεδίου Κεφαλαιακής Ενίσχυσης, το οποίο περιλαμβάνει:

Α. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με Έκδοση Δικαιωμάτων Προτίμησης για άντληση μέχρι €396 εκ. Τα Δικαιώματα Προτίμησης (Rights) θα εκδοθούν και θα παραχωρηθούν σε αναλογία ένα Δικαίωμα Προτίμησης για κάθε μία υφιστάμενη μετοχή. Κάθε τρία Δικαιώματα Προτίμησης που θα ασκηθούν θα μετατρέπονται σε μία νέα συνήθη μετοχή ονομαστική αξίας €1,00 («Νέα Μετοχή») με τιμή διάθεσης €1,00 ανά Νέα Μετοχή. Επιπρόσθετα, θα εκδοθούν και θα παραχωρηθούν ως πλήρως πληρωμένες Χαριστικές Μετοχές (Βοnus Shares) σε αναλογία μίας Χαριστικής Μετοχής για κάθε μία Νέα Μετοχή που θα προκύψει από την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης.

Η έκδοση των Δικαιωμάτων Προτίμησης θα προσφερθεί επίσης και στους κατόχους αξιών της Τράπεζας που σύμφωνα με τους όρους τους μπορούν να μετατραπούν σε μετοχές (δηλαδή των Μετατρέψιμων Χρεογράφων 2013/2018, των Μετατρέψιμων Αξιογράφων και των Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου).

B. Εθελοντική ανταλλαγή Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου (MAEK) μέσω έκδοσης Υποχρεωτικά Μετατρέψιμων Ομολόγων («ΥΜΟ») ονομαστικής αξίας €1,00 το κάθε ένα μέχρι €600 εκ. και Προσφορά για Ανταλλαγή (Tender Exchange Offer) αποκλειστικά προς τους κατόχους ΜΑΕΚ. Οι κάτοχοι των ΜΑΕΚ θα δύνανται να ανταλλάξουν τα ΜΑΕΚ τους με ΥΜΟ αντίστοιχης ονομαστικής αξίας. Τα ΥΜΟ θα λήγουν σε οκτώ ημερολογιακές μέρες από την έκδοσή τους και δεν θα φέρουν οποιοδήποτε τόκο. Με τη λήξη τους η Τράπεζα θα αποπληρώσει το κάθε ΥΜΟ με την έκδοση μίας Νέας Μετοχής που θα είναι πλήρως πληρωμένη. Επιπρόσθετα, θα εκδοθούν και θα παραχωρηθούν Χαριστικές Μετοχές (Bonus Shares) σε αναλογία μίας Χαριστικής Μετοχής για κάθε τρεις Νέες Μετοχές που θα προκύψουν από τη μετατροπή των ΥΜΟ.

Το Χρονοδιάγραμμα Προσφοράς για Εθελοντική Ανταλλαγή των ΜΑΕΚ σε ΥΜΟ έχει ως ακολούθως:

Περίοδος αποδοχών προσφοράς εθελοντικής ανταλλαγής
23 Φεβρουαρίου – 19 Μαρτίου 2012 (συμπεριλαμβανομένων)
Ημερομηνία έκδοσης των ΥΜΟ
20 Μαρτίου 2012
Ημερομηνία αποπληρωμής των ΥΜΟ με νέες μετοχές και έκδοσης χαριστικών μετοχών
27 Μαρτίου 2012

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v