Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σάνυο: Η θυγατρική Neda πούλησε πλοίο με ζημία

Η εταιρεία Neda, που ανήκει κατά 80% στη θυγατρική της Σάνυο Εξέλιξη Επενδυτική Δημόσια Λίμιτεδ, προέβη σε πώληση πλοίου για τις ανάγκες εξόφλησης οφειλών της.

Σάνυο: Η θυγατρική Neda πούλησε πλοίο με ζημία
Η εταιρεία Neda, που ανήκει κατά 80% στη θυγατρική της Σάνυο Εξέλιξη Επενδυτική, προέβη σε πώληση πλοίου για τις ανάγκες εξόφλησης οφειλών της.

Η επιβάρυνση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων του ομίλου από την μείωση της αξίας στοιχείων του ενεργητικού της θυγατρικής Neda International S.A., θα καθοριστεί από το ποσοστό της έμμεσης συμμετοχής της Σάνυο στο κεφάλαιο της Neda και κατ’ επέκταση στη ζημία, που ανέρχεται σήμερα στο 74,51%.

Η ανακοίνωση της εταιρείας Εξέλιξη Επενδυτική Δημόσια Λίμιτεδ στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια των ανακοινώσεων της εταιρείας Εξέλιξη Επενδυτική Δημόσια Λτδ (η Εξέλιξη, η Εταιρεία) με ημερομηνίες 11 Νοεμβρίου 2011 και 29 Νοεμβρίου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, επιθυμεί να ενημερώσει τους μετόχους της και το ευρύτερο επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα σχετικά με το πλοίο m.v. Arcadia, το οποίο ανήκει στην εξαρτημένη εταιρεία Neda International S.A. (η Neda) στην οποία η Εξέλιξη κατέχει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου:

Σύμφωνα με ενημέρωση που έχει η Εταιρεία, τις προηγούμενες ημέρες το πλοίο m.v. Arcadia πωλήθηκε κατόπιν διαταγής δικαστηρίου της Σιγκαπούρης από την πιστώτρια τράπεζα στην εταιρεία Putman Shipping έναντι τιμήματος USD 11.750.000.

Κατά την 31 Δεκεμβρίου 2011 η καθαρή λογιστική αξία του πλοίου m.v. Arcadia ανήρχετο σε USD 28.702.595 (€ 22.183.009) ενώ το ύψος του δανεισμού από την πιστώτρια τράπεζα κατά τη ίδια ημερομηνία ανήρχετο σε USD 11.350.000 (€ 8.771.930). Όπως προκύπτει, το τίμημα πώλησης επαρκεί για την εξόφληση των τραπεζικών υποχρεώσεων της εταιρείας.

Η ζημία από την πώληση θα παρουσιαστεί στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του έτους 2011 του συγκροτήματος Εξέλιξη με σχετική πρόβλεψη, και θα ανέλθει σε €9.744.971 ενώ στις οικονομικές καταστάσεις της μητρικής εταιρείας θα ανέλθει σε €8.545.508. Όπως είχε επισημανθεί και στις προηγούμενες ανακοινώσεις της Εταιρείας, εκτιμάται ότι τα πιο πάνω κονδύλια δεν θα επιφέρουν ουσιαστική αβεβαιότητα που να φανερώνει σημαντική αμφιβολία ως προς την ικανότητα του συγκροτήματος και της Εταιρείας να συνεχίσουν ως συνεχιζόμενες δραστηριότητες.»

Η επιβάρυνση των ενοποιημένων αποτελεσμάτων του ομίλου Σάνυο με 31/12/2011, από την μείωση της αξίας στοιχείων του ενεργητικού της θυγατρικής «Neda International S.A.», θα καθοριστεί από το ποσοστό της έμμεσης συμμετοχής της Σάνυο στο κεφάλαιο της Neda και κατ’ επέκταση στην ζημιά, που ανέρχεται σήμερα στο 74,51%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v