Αποζημιώσεις 371,4 εκατ. ευρώ από Interamerican

Σταθερή βάση για την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πελατών και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της αποτελούν οι αποζημιώσεις που κατέβαλε η INTERAMERICAN το 2011.

Αποζημιώσεις 371,4 εκατ. ευρώ από Interamerican
Σταθερή βάση για την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πελατών και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της αποτελούν οι αποζημιώσεις που κατέβαλε η INTERAMERICAN το 2011.

Η εταιρεία πλήρωσε συνολικά 371,4 εκατ. ευρώ σε 411.420 περιπτώσεις, αποζημιώνοντας κατά μέσο όρο 1.127 δικαιούχους ημερησίως. Επισημαίνεται ότι σε βάθος δεκαετίας (2002-2011) η INTERAMERICAN έχει καταβάλει σε αποζημιώσεις 2,9 δισ. ευρώ.

Η συνέπεια της εταιρείας συνδυάζεται με την εντυπωσιακή βελτίωση των διαδικασιών έκδοσης αποζημιώσεων ως προς τον τρόπο διαχείρισης και χρόνο ανταπόκρισης, ενώ λειτουργεί ενιαία βάση καταγραφής και παρακολούθησης παραπόνων. Οι έρευνες αγοράς καταγράφουν σταθερό ποσοστό ικανοποιημένων πελατών από τις συνολικές υπηρεσίες της εταιρείας, που κυμαίνεται περί το 75% και είναι αρκετά υψηλότερο του μέσου δείκτη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Οι επιμέρους αποζημιώσεις

Πέρυσι στον κλάδο Ζωής καλύφθηκαν 65.114 περιπτώσεις με ποσόν που έφθασε τα 181,2 εκατ. ευρώ. Μόνο για λήξεις συνταξιοδοτικών συμβολαίων η εταιρεία κατέβαλε 52,4 εκατ.

Στον τομέα Υγείας, στην ατομική ασφάλιση και σε πλήθος 199.757 περιπτώσεων, η INTERAMERICAN πλήρωσε 70,4 εκατ. ευρώ. Από το ποσόν αυτό, 36,9 εκατ. αντιστοιχούν σε καλύψεις του συστήματος υγείας Medisystem (πρωτοβάθμια περίθαλψη και νοσηλεία στο δίκτυο υγείας).

Στις Γενικές ασφαλίσεις η εταιρεία κατέβαλε σε 79.760 δικαιούχους 83,9 εκατ. ευρώ. Ο κλάδος αυτοκινήτου είχε το μεγαλύτερο μερίδιο αποζημιώσεων, που έφθασαν στα 73 εκατ. Η εταιρεία διακανόνισε με πληρωμή το 68,5% των ζημιών που αναγγέλθηκαν, ποσοστό υψηλότερο του μέσου όρου της αγοράς (65%). Τα θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα που αναγγέλθηκαν το 2011 ήταν 70 με 73 θύματα, έναντι 68 το 2010. Επισημαίνεται ότι η εταιρεία υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια πρόγραμμα πρόληψης για τα τροχαία δυστυχήματα, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας. Οι επίδικες υποθέσεις ζημιών αυτοκινήτων μειώθηκαν, παρά την αύξηση του χαρτοφυλακίου και προσδιορίζονται κάτω από το 3% των υποθέσεων που εκκρεμούν.

Οι Ομαδικές ασφαλίσεις παρουσίασαν 66.789 αποζημιώσεις ύψους 35,9 εκατ. Η INTERAMERICAN κατέβαλε σε ομαδικά συνταξιοδοτικά συμβόλαια 23,6 εκατ., σε συμβόλαια Ζωής και Ζημιών 8,6 εκατ. και σε συμβόλαια τύπου Medisystem 3,7 εκατ.

Ο Γ. Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, αναφερόμενος στις καταβληθείσες αποζημιώσεις τόνισε ότι αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα η εξυπηρέτηση και ικανοποίηση των ασφαλισμένων, υπογραμμίζοντας: “Έχουμε δρομολογήσει τα τελευταία χρόνια μια σειρά έργων και επενδύσεων για να κάνουμε τα συστήματά μας πιο αποδοτικά, προς όφελος του πελάτη. Δεσμεύσεις υπηρεσιών που έχουν ελαχιστοποιήσει τον χρόνο εξυπηρέτησης, συστήματα και τεχνολογία συγκλίνουν στην επιστροφή αξίας στους ασφαλισμένους και αποτελούν τη βάση για την αειφορία της INTERAMERICAN, σε μία περίοδο που το διακύβευμα στην αγορά είναι η εμπιστοσύνη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v