Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Διοικητικές αλλαγές

Μετά από επτά χρόνια ο Jac van Herpen αποσύρεται από τα διοικητικά του καθήκοντα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε. και τη θέση του αναλαμβάνει την 1η Απριλίου ο κ. Ζωούλλης Μηνά.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Διοικητικές αλλαγές
Μετά από επτά χρόνια ο Jac van Herpen αποσύρεται από τα διοικητικά του καθήκοντα ως Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε. και τη θέση του αναλαμβάνει την 1η Απριλίου ο κ. Ζωούλλης Μηνά, μέχρι σήμερα Περιφερειακός Οικονομικός Διευθυντής Αφρικής και Μέσης Ανατολής. O κ. Jac van Herpen θα παραμείνει στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Jac van Herpen ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας το 2005 και, αναπροσαρμόζοντας τη στρατηγική και τη δομή της εταιρίας, πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα.
 
Ξεκινώντας την καριέρα του το 1977 ως εκπαιδευόμενος στο Τμήμα Marketing της Heineken Ολλανδίας, κατέλαβε στην πορεία θέσεις ευθύνης στην εταιρία, όπως Διευθύνων Σύμβουλος της Dutch Bruery de Ridder, Export Manager για την Περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, Διευθύνων Σύμβουλος της DB Breweries ltd και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου DB στη Νέα Ζηλανδία, Διευθύνων Σύμβουλος της Guiness Anchor Berhad στη Μαλαισία και Director Corporate Brands της Heineken στο Άμστερνταμ.

Ο, ελληνικής καταγωγής, κ. Ζωούλλης Μηνά είναι Chartered Accountant (SA) και Associate of the Chartered Institute of Management Accountants (UK). Είναι κάτοχος των πτυχίων Εμπορίου (Bachelor of Commerce) και Λογιστικής (Bachelor of Accounting) από το Πανεπιστήμιο του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ. Εντάχθηκε στη Heineken το 1996 και από τότε έχει αναλάβει ανώτερες διοικητικές θέσεις στην εταιρία, όπως Οικονομικός Διευθυντής στη Heineken Ρωσίας και Ουγγαρίας.

Πρόσφατα, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχή εξαγορά της SONA Breweries στη Νιγηρία, όπως επίσης και της Bedele και Hara Breweries στην Αιθιοπία. Επιπλέον, ο κ. Ζωούλλης Μηνά συμμετέχει στα Διοικητικά Συμβούλια διαφόρων κοινοπραξιών και εταιριών που είναι μέτοχος η Heineken, με σημαντικότερα αυτά των Namibian Breweries Ltd, Guinness Ghana Breweries Ltd και DHN drinks (Pty) Ltd (η κοινοπραξία της Heineken στη Νότιο Αφρική).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v