Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εκτιμά έσοδα 6,2 δισ. ευρώ το 2012

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοίνωσε τη συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας ΑΔΜΗΕ Α.Ε. Το Δ.Σ. της εταιρείας ενέκρινε, επίσης, τον προϋπολογισμό του 2012.

ΔΕΗ: Εκτιμά έσοδα 6,2 δισ. ευρώ το 2012
Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε τον προϋπολογισμό του ομίλου για το 2012, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας.

Οι παραδοχές του προϋπολογισμού για την τιμή του πετρελαίου Brent και την ισοτιμία €/$ είναι $109/bbl και 1,30 αντίστοιχα, ενώ τα βασικά οικονομικά μεγέθη προβλέπεται να διαμορφωθούν ως ακολούθως:

Έσοδα από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας: € 5,7 δισ.
Συνολικά Έσοδα: € 6,2 δισ.
Περιθώριο EBITDA: 17% - 18%

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του ομίλου επηρεάζονται, μεταξύ άλλων, από μεταβολές της ισοτιμίας €/$ και των τιμών πετρελαίου, φυσικού αερίου, ηλεκτρικής ενέργειας και δικαιωμάτων CO2, καθώς και από μεταβολές του νομοθετικού, ρυθμιστικού και δημοσιονομικού πλαισίου και της εξέλιξης των επισφαλειών, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αποκλίσεις από τα μεγέθη του προϋπολογισμού.

Εν τω μεταξύ, η επιχείρηση ανακοίνωσε τη συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας ΑΔΜΗΕ Α.Ε. ως ακολούθως :

? Κουτζούκος Γεώργιος, Πρόεδρος (Διπλωματούχος Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός)

? Βάσσος Σπύρος, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός)

? Απέργης Νικόλαος, Μέλος (Οικονομολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς)

? Μίχου Ευστάθιος, Μέλος (Δικηγόρος, Πτυχιούχος Νομικής Αθηνών)

Το πέμπτο μέλος, το οποίο εκπροσωπεί τους εργαομένους της εταιρείας ΑΔΜΗΕ Α.Ε. θα υποδειχθεί μετά την ολοκλήρωση των προβλεπομένων από το καταστατικό διαδικασιών.

Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου είναι τριετής και ξεκινά από τις  29/2/2012 και λήγει στις 28/2/2015.

Προχωρά η κατασκευή μονάδας στην Πτολεμαΐδα

Χρηματοδότηση ύψους 700 εκατ. ευρώ θα προσφέρει η γερμανική τράπεζα KfW στην κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδας V, όπως ανακοινώθηκε χθες στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει η Proton στο πρωινό report, η συνολική αξία κατασκευής του έργου ανέρχεται στο 1,32 δισ. ευρώ, ενώ ανάδοχος είναι κοινοπραξία της ΤΕΡΝΑ με τη συμμετοχή και γερμανικών εταιρειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v