ΟΠΑΠ: Η στρατηγική του 2012

Για τη στρατηγική το 2012 ο ΟΠΑΠ θα εστιάζει στην ανάπτυξη των VLTs, στην επέκταση των δραστηριοτήτων στη διαδικτυακή αγορά και στη διεκδίκηση της άδειας για τα κρατικά λαχεία, είπε ο ΟΠΑΠ στην τηλεδιάσκεψη.

ΟΠΑΠ: Η στρατηγική του 2012
Με μικρή συμμετοχή και μικρό αριθμό ερωτήσεων ολοκληρώθηκε το conference call του ΟΠΑΠ για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2012.

Σύμφωνα με το CEO του Οργανισμού κ. Σπανουδάκη, οι ερωτήσεις της Ευρωπαϊκής Κομισιόν για το νομοσχέδιο έχουν απαντηθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση, ενώ επισήμανε ότι η ΟΠΑΠ επέκτεινε το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης και διαχείρισης οποιουδήποτε νέου παιχνιδιού πρόγνωσης αθλητικών γεγονότων στην Ελλάδα καθώς και το δικαίωμα πρώτης προτίμησης για κάθε νέο παιχνίδι που θα αποφασίσει να διεξάγει το Ελληνικό Δημόσιο. έως το 2030 έναντι τιμήματος ποσού € 375 εκατ. ευρώ.

Ειδικά, για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού δεν έγινε νύξη από κανέναν από τους συμμετέχοντες.

Αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας των πρώτων καταστημάτων με VLTs, επισημάνθηκε ότι αν ολοκληρωθεί το θέμα με το νομοσχέδιο έως το τέλος του μήνα, τότε ο ΟΠΑΠ θα είναι σε θέση να ξεκινήσει πιλοτικά τα πρώτα σημεία λειτουργίας το Σεπτέμβριο.

Ειδικά για το θέμα των μερισμάτων, το payout ratio μερισμάτων της εταιρείας θα είναι στο 50% και αν αλλάξει κάτι από την κυβέρνηση θα επανεξεταστεί το θέμα της μερισματικής πολιτικής.

Για τη στρατηγική το 2012 ο ΟΠΑΠ θα εστιάζει στην ανάπτυξη των VLTs, στην επέκταση των δραστηριοτήτων στη διαδικτυακή αγορά έπειτα από τις κατάλληλες ρυθμιστικές παρεμβάσεις και στη διεκδίκηση της άδειας για τα κρατικά λαχεία.

Με την ολοκλήρωση των επενδύσεών της, η ΟΠΑΠ θα έχει πλήρως επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον κλάδο τυχερών παιχνιδιών και θα ενισχύσει τη θέση της στηριζόμενη στο ισχυρό της εμπορικό σήμα, στην πληρότητα της προϊοντικής της βάσης και στο εκτεταμένο της δίκτυο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v