ΤΕΕ: Καταγγέλλει παραβάσεις σε καταστήματα Lidl

Επιστολή προς ΥΠΑΑΝ και ΥΠΕΚΑ, στην οποία καταγγέλλονται οι πολεοδομικές και αδειοδοτικές παραβάσεις για 4 καταστήματα του ομίλου Lidl έστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

ΤΕΕ: Καταγγέλλει παραβάσεις σε καταστήματα Lidl
Επιστολή προς τα υπουργεία Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής στην οποία καταγγέλλονται οι πολεοδομικές και αδειοδοτικές παραβάσεις για 4 καταστήματα του ομίλου Lidl έστειλε το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Το ΤΕΕ στην επιστολή του καταγγέλλει ότι τα συγκεκριμένα καταστήματα λειτουργούν με άδεια Μικτού Καταστήματος Τροφίμων και όχι με άδεια χρήσης υπεραγοράς (super market) Τροφίμων ως όφειλαν.

Συγκεκριμένα τα εν λόγω καταστήματα έχουν άδεια χρήσης μικτού καταστήματος τροφίμων και δεν επιτρέπεται βάσει της νομοθεσίας να πωλούν, ρούχα, ηλεκτρικά είδη, μικροέπιπλα, παπούτσια, φυτά, ανταλλακτικά και είδη εποχής. Το ΤΕΕ καταγγέλλει επίσης ότι υπάρχει ασυμφωνία εγκεκριμένων σχεδίων όψεων με την υφιστάμενη κατάσταση και οι φάκελοι των αρχείων των οικοδομικών αδειών ενημερώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Σε άλλο σημείο της χθεσινής ανακοίνωσης του ΤΕΕ καταγγέλλεται επίσης ότι κατά την αναζήτηση των πολεοδομικών φακέλων, στα Πολεοδομικά Γραφείου του Δήμου Περιστερίου ζητήθηκε εισαγγελική παραγγελία και στης Αγίας Παρασκευής, η αναζήτηση ήταν δυσχερέστερη εξαιτίας έλλειψης ηλεκτρονικού συστήματος και αναδιοργάνωσης του αρχείου.

Ενδεικτικά για το κατάστημα των Lidl Μελισσίων στάθηκε δυνατή η ανεύρεση ενός μόνο από τους δύο φακέλους αδειών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v