ΕΝΚΛΩ: Αίτημα προς Σαχινίδη για τις εγγυήσεις

Η ΓΣ της Εν. Κλωστοϋφαντουργίας αποφάσισε με γραπτό αίτημά της να ζητήσει από τον Υπ. Οικονομικών νέα καταληκτική ημερομηνία εκταμίευσης του υπό την κάλυψη της εγγύησης αυτής Κοινοπρακτικού Τραπεζικού Δανείου ως τις 23/4.

ΕΝΚΛΩ: Αίτημα προς Σαχινίδη για τις εγγυήσεις
Η ΓΣ της Εν. Κλωστοϋφαντουργίας στις 6/4/2012 αποφάσισε με γραπτό αίτημά της να ζητήσει από τον Υπ. Οικονομικών νέα καταληκτική ημερομηνία εκταμίευσης του υπό την κάλυψη της εγγύησης αυτής Κοινοπρακτικού Τραπεζικού Δανείου ως τις 23/4.

Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης ενημέρωσε το σώμα τα εξής:

"Σύμφωνα με ενημέρωση των Σωματείων των εργαζομένων της εταιρίας από τον βουλευτή Αχαίας κ. Νικολόπουλο περιήλθε σε γνώση μας, το υπ’ αριθ. Πρωτ. 2/24940/0025 από 2/4/2012, έγγραφο της 25ης Διεύθυνσης του Υπουργείου Οικονομικών με το οποίο ο Υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του βουλευτού Ηλείας κ. Γ. Κοντογιάννη και του βουλευτή Αχαίας κ. Ν.Νικολόπουλου, δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «δύναται να εξετασθεί αρμοδίως υπό το πρίσμα των περιορισμών που θέτει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, εφόσον υποβληθεί, σχετικό αίτημα της επιχείρησης για νέα τροποποίηση της με αριθ. 2/35129/0025/28.6.2010 (ΦΕΚ Β’ 956/30/6/2010) υπουργικής απόφασης, ως προς τις καταληκτικές ημερομηνίες εκταμίευσης των επιμέρους Τμημάτων του δανείου.»

Η δήλωση αυτή του κ. Υπουργού αποτελεί μία αχτίδα αισιοδοξίας, αφού την 4/4/2012 συζητήθηκε τελικώς η μέχρι τότε αναβληθείσα αίτηση πτώχευσης της εταιρείας Lenzing κατά της εταιρίας μας, περί της οποίας η Γεν. Συνέλευση έχει ήδη ενημερωθεί κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις της".

Στη βάση των ανωτέρω, η Γεν. Συνέλευση αποφάσισε με γραπτό αίτημά της, να ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών νέα καταληκτική ημερομηνία εκταμίευσης του υπό την κάλυψη της εγγύησης αυτής Κοινοπρακτικού Τραπεζικού Δανείου μέχρι την 23η Απριλίου 2012 και για το λόγο αυτό διέκοψε εκ νέου τη συνεδρίασή της μέχρι την εν λόγω ημερομηνία. Το παραπάνω αίτημα καθώς και η επιστολή απάντησης του Υπουργού, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να κοινοποιηθεί και στις πιστώτριες Τράπεζες για τις δικές τους ενέργειες.

Επίσης η Γεν. Συνέλευση ενημερώθηκε ότι η Εταιρεία εξακολουθεί να μην είναι σε θέση να συντάξει και να δημοσιεύσει περιοδικές και ετήσιες οικονομικές καταστάσεις λόγω επίσχεσης εργασίας του προσωπικού.

Τέλος η Γεν. Συνέλευση ενέκρινε τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Προέδρου της Γεν. Συνέλευσης και του έδωσε εκ νέου εντολή, όπως ενεργεί ότι είναι δυνατό για την εξασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της στοιχειώδους λειτουργίας της Εταιρείας (νομική υποστήριξη, φύλαξη, επικοινωνία και λοιπές στοιχειώδεις λειτουργικές ανάγκες).

Κατά την επανάληψη της συζήτησης του θέματος της εκλογής του νέου Δ.Σ. οι μέτοχοι αποφάσισαν την αναβολή της συζήτησης του . 

Τέλος, για την αλλαγή έδρας οι μέτοχοι αποφάσισαν την αναβολή της συζήτησης του.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε τη διακοπή των εργασιών της και την επανάληψή τους τη Δευτέρα 23 Απριλίου ώρα 11:00 στα γραφεία της Εταιρείας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v