Intrasoft: Open Discovery Space από 23 - 25/4

Η INTRASOFT International, θα συντονίσει την εναρκτήρια 3ήμερη συνάντηση του ερευνητικού προγράμματος Open Discovery Space, στην Αθήνα, η οποία ξεκινά σήμερα Δευτέρα 23 Απριλίου και για 3 ημέρες.

Intrasoft: Open Discovery Space από 23 - 25/4
Η INTRASOFT International, θα συντονίσει την εναρκτήρια 3ήμερη συνάντηση του ερευνητικού προγράμματος Open Discovery Space, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ, στην Αθήνα, η οποία ξεκινά σήμερα Δευτέρα 23 Απριλίου και για 3 ημέρες, με τη συμμετοχή 51 Ευρωπαϊκών Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Το ερευνητικό πρόγραμμα -συνολικού κόστους 15,32 εκατ. ευρώ- θα ολοκληρωθεί στις 31/03/2015. Η INTRASOFT International είναι ο κύριος συντονιστής του προγράμματος.

Το Open Discovery Space είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ στην κατηγορία «Ηλεκτρονική εξ αποστάσεως Μάθηση (eLearning)» του 5ου προγράμματος-πλαισίου για την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη της ΕΕ. Το πρόγραμμα αυτό έχει στόχο τη δημιουργία μίας κοινωνικής, πολύγλωσσης, ανοιχτής πλατφόρμας, η οποία θα ενθαρρύνει την υιοθεσία πρακτικών e-Learning.

Το πρόγραμμα Open Discovery Space θα μυήσει φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και υπεύθυνους χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής σε μια -πρώτη στο είδος του- πανευρωπαϊκή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των βασικών προκλήσεων στο ευρωπαϊκό περιβάλλον ηλεκτρονικής μάθησης. «Είμαστε πρόθυμοι να επανεξετάσουμε το τωρινό μοντέλο της εκπαίδευσης,» δήλωσε ο Dr. Αντώνης ΡΑΜΦΟΣ, συντονιστής του έργου και Διευθυντής Έρευνας και Καινοτομίας της INTRASOFT International. «Το Open Discovery Space έχει ως στόχο του να ανατρέψει τα δεδομένα στον κόσμο της παραδοσιακής μάθησης, δημιουργώντας ένα εντελώς νέο, καινοτόμο και επαναστατικό μοντέλο εκπαίδευσης.»

Το πρόγραμμα Open Discovery Space θα επιτύχει τους φιλόδοξους αυτούς στόχους, ενεργοποιώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές στη συν-δημιουργία νέων καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών, και όχι απλώς παρουσιάζοντάς τις πρακτικές αυτές παθητικά ως κάτι ?νέο?. Με αυτόν τον τρόπο, θα προωθήσει τον εκσυγχρονισμό της σχολικής εκπαίδευσης, αυξάνοντας τις ψηφιακές ικανότητες των συμμετεχόντων, ενώ ταυτόχρονα θα τονώσει τη ζήτηση για καινοτόμες πρωτοβουλίες eLearning.

Σύμφωνα με τον e-Learning ειδικό Dr. Σοφοκλή Σωτηρίου, ο οποίος συμμετέχει στο έργο: «Για να επιτύχουμε τους στόχους μας, πρέπει να τονίσουμε τα οφέλη του προγράμματος αυτού. Θα πρέπει να καλλιεργήσουμε την αίσθηση της κοινότητας, κάνοντας τον δάσκαλο να αισθανθεί μέρος μιας συνεκτικής πολυεθνικής ομάδας. Αυτή η αίσθηση του ?ανήκειν? θα αποδειχθεί πολύ σημαντική στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών να προχωρήσουν στο επόμενο –αρκετά απαιτητικό- βήμα αλλαγής των πρακτικών τους».

Ο κ. Khalil Rouhana, Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπεύθυνος για το ψηφιακό περιεχόμενο και γνωστικά συστήματα δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμα Open Discovery Space θα ενισχύσει σημαντικά την υιοθέτηση και χρήση eLearning πρακτικών στα σχολεία και θα δημιουργήσει νέες κοινότητες eLearning πρακτικών. Τα σχολεία της Ευρώπης πρέπει να ενσωματώσουν την ψηφιακή τεχνολογία στις πρακτικές τους, έτσι ώστε τα παιδιά μας να αναπτύξουν τις βασικές δεξιότητες που χρειάζονται για να μάθουν, να εργαστούν και να μπορέσουν να αναλάβουν έναν ενεργό ρόλο στην κοινωνία του 21ου αιώνα. Το πρόγραμμα Open Discovery Space έρχεται την πιο κατάλληλη στιγμή, για να παρουσιάσει τα οφέλη της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v