Interamerican: Αποδόσεις από πρακτορειακό δίκτυο

Το πρακτορειακό δίκτυο της Interamerican κατά το α’ τρίμηνο του 2012 στις γενικές ασφαλίσεις βρίσκεται στο επίπεδο των περυσινών αποτελεσμάτων, ενώ σε νέα παραγωγή υγείας έχει αυξήσει την απόδοσή του πάνω από 30%.

Interamerican: Αποδόσεις από πρακτορειακό δίκτυο
Το στρατηγικό άνοιγμα των πωλήσεων της Interamerican με την ισορροπημένη ανάπτυξη όλων των καναλιών διανομής, το πιο ευρύ στην ελληνική ασφαλιστική αγορά όσον αφορά στο φάσμα των συνιστωσών γραμμών προώθησης, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό και από τα καλά παραγωγικά αποτελέσματα των συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρακτορειακό δίκτυο κατά το α’ τρίμηνο του 2012 στις γενικές ασφαλίσεις βρίσκεται στο επίπεδο των περυσινών αποτελεσμάτων, έχοντας μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 25,5 εκατ. ευρώ, ενώ σε νέα παραγωγή υγείας έχει αυξήσει την απόδοσή του πάνω από 30% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου. Αυτοί είναι και οι κλάδοι αιχμής για το δίκτυο, που ωστόσο παρουσιάζει αξιοσημείωτη δραστηριότητα και στις ομαδικές ασφαλίσεις με αύξηση κατά 3% της παραγωγής του έναντι α’ τριμήνου 2011.

Επισημαίνεται ότι σε μία περίοδο κατά την οποία συζητείται έντονα η οικονομική και συναλλακτική σχέση των ασφαλιστικών εταιρειών με τους πράκτορες και μεσίτες, η Interamerican έχει φροντίσει να διασφαλίσει την ακεραιότητα των σχετικών συνεργασιών της κατά την τελευταία διετία με την εισαγωγή του όρους της ταχυπληρωμής.
 
Όπως τονίζει ο Κ. Βακίδης, διευθυντής του πρακτορειακού δικτύου της εταιρείας, σήμερα πάνω από το 65% των συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών συναλλάσσεται με την Interamerican με ταχυπληρωμή, ενώ εως το τέλος του 2012 το ποσοστό των συνεργαζομένων με ταχυπληρωμή θα φθάσει το 80%.

Το πρακτορειακό δίκτυο, που ξεκίνησε η Interamerican το 2005 με μόλις 50 συνεργάτες και συνολική παραγωγή έτους 8 εκατ. ευρώ, ολοκληρώνει την πολυκαναλική διανομή δίπλα στο δίκτυο γραφείων πωλήσεων (δίκτυο agency) της εταιρείας, το δίκτυο συνεργαζομένων τραπεζών και τις απευθείας πωλήσεις. Οι συνεργαζόμενοι πράκτορες και μεσίτες, που σήμερα ανέρχονται σε 900, έκλεισαν το 2011 με συνολική παραγωγή γενικών ασφαλίσεων 108 εκατ. ευρώ, ενώ η νέα παραγωγή τους στην υγεία ήταν 3,3 εκατ. και στις ομαδικές ασφαλίσεις 2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v