Βωβός: Τέλη Μαΐου η Οικονομική Έκθεση του 2011

Στα τέλη του Μαΐου αναμένει να είναι έτοιμη η Οικονομική Έκθεση του 2011, η διοίκηση της Μπάμπης Βωβός, η οποία εκφράζει την αισιοδοξία της για τη διπλή ανάπλαση. Aποζημίωση 2,150 εκ. από Media Markt. Σύμβαση με Jumbo.

Βωβός: Τέλη Μαΐου η Οικονομική Έκθεση του 2011
Στα τέλη του Μαΐου αναμένει να είναι έτοιμη η Οικονομική Έκθεση του 2011, η διοίκηση της Μπάμπης Βωβός, η οποία εκφράζει την αισιοδοξία της για τη διπλή ανάπλαση. Aποζημίωση 2,150 εκ. από Media Markt. Σύμβαση με Jumbo.

Αναλυτικότερα, σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρία επισημαίνει ότι συνεχίζονται οι διαδικασίες αναχρηματοδότησης και αναδιάρθρωσης των υποχρεώσεων της εταιρίας με τις πιστώτριες τράπεζες.

Η διοίκηση της εταιρίας, τονίζει ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ούτως ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, εκτιμά όμως ότι, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής και πολιτικής αβεβαιότητας, οι οποίες επηρεάζουν άμεσα τους χρόνους διαπραγμάτευσης και λήψης αποφάσεων, δεν θα είναι σε θέση να δημοσιοποιήσει την Ετήσια Οικονομική Έκθεση της χρήσης 2011 νωρίτερα από τα τέλη τρέχοντος μηνός

Υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της, ότι η Εκτελεστική Επιτροπή του Οργανισμού Αθήνας, στη συνεδρίασή της την 26/04/2012, αποφάσισε ομόφωνα και ενέκρινε, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 3983/2011, την κατ' αρχή θετική γνωμοδότηση επί των διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος για το Πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης των περιοχών Βοτανικού - Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η διοίκηση της εταιρίας χαιρετίζει με ικανοποίηση την εξέλιξη αυτή, η οποία επιβεβαιώνει τις προσπάθειές της για την επανέναρξη των εργασιών στο εμπορικό κέντρο συμφερόντων της στην περιοχή του Βοτανικού, καθώς και τη σημασία του Προγράμματος της Διπλής Ανάπλασης για την πόλη της Αθήνας.

Η εταιρία εκφράζει για άλλη μία φορά την αισιοδοξία της ότι οι φορείς της Πολιτείας και οι άμεσα εμπλεκόμενοι στο Πρόγραμμα, θα προχωρήσουν τις εναπομείνασες απαραίτητες διαδικασίες μέχρι την αποστολή του Π.Δ. από το ΥΠΕΚΑ στο ΣτΕ προς τελική έγκριση, χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. 

Τέλος, γνωστοποιεί ότι στις 30/11/2011, η εταιρία Media Markt προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης του καταστήματός της στο Π. Φάληρο, επικαλούμενη λόγους ανωτέρας βίας, οι οποίοι σχετίζονται άμεσα με τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να αναιρέσει την παραίτηση από το δικαίωμα καταγγελίας, για την οποία είχε δεσμευτεί συμβατικά έναντι του Ομίλου.

Η διοίκηση δεν απεδέχθη τους ισχυρισμούς της και απέστειλε σχετικό εξώδικο, το οποίο κοινοποιήθηκε και στην μητρική της εταιρία στην Γερμανία. Αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που ακολούθησαν ήταν στις 27/03/2012 να υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό συναινετικής λύσης της μίσθωσης, με καταβολή αποζημίωσης από την Media Markt προς τον Όμιλο ΜΒΔΤ ποσού ευρώ 2.150.000 πλέον χαρτοσήμου.

Για το συγκεκριμένο ακίνητο (5.500 τ.μ.), ο Όμιλος υπέγραψε στις 12/04/2012 νέα δωδεκαετή εμπορική μίσθωση με την εταιρία JUMBO. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Αρης Βωβός τονίζει ότι η επίτευξη αυτής της νέας μισθωτικής συμφωνίας στην πιο δύσκολη περίοδο για το εγχώριο real estate, πιστοποιεί για μία ακόμη φορά την ικανότητα της εταιρίας στη σύναψη μακροχρόνιων μισθωτικών συμφωνιών με ευφήμως γνωστές εταιρίες της ημεδαπής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v