Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Αύξηση EBITDA 6,9% στο α΄ τρίμηνο

Ο κύκλος εργασιών της INTRALOT αυξήθηκε κατά 15,4% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2011, φτάνοντας τα €347,2 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σημείωσαν αύξηση 6,9% φτάνοντας τα €41,7 εκατ.

Intralot: Αύξηση EBITDA 6,9% στο α΄ τρίμηνο
Η Intralot ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2012, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου INTRALOT αυξήθηκε κατά 15,4% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2011, φτάνοντας τα €347,2 εκατ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σημείωσαν αύξηση 6,9% φτάνοντας τα €41,7 εκατ.

Τα κέρδη προ φόρων (EBT) ήταν €15,2 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση 6,1% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2011. Το τρίμηνο είχε θετικές ταμειακές ροές, καθώς ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά €9,6 εκατ.

Αναφορικά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €40,8 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 53,9%. Tα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν φτάνοντας τα €8,5 εκατ. από €2,4 εκατ. Τέλος, όσον αφορά στα κέρδη μετά φόρων (EAT), αυτά διαμορφώθηκαν στα €4,5 εκατ. από €0,1 εκατ. το Α’ τρίμηνο του 2011.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου 2012, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intralot, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, δήλωσε: “Είμαστε ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου, καθώς ο Όμιλος συνέχισε να αναπτύσσεται τόσο σε επίπεδο πωλήσεων, όσο και EBITDA παρά τις αυξημένες αποδόσεις του αθλητικού στοιχήματος προς τους παίκτες, οι οποίες επηρέασαν όλες τις διεθνείς εταιρίες του κλάδου τη συγκεκριμένη περίοδο. Η διαφοροποίηση και διεθνοποίηση των λειτουργιών της εταιρείας, καθώς και οι καινοτόμες λύσεις που εισάγουμε στην αγορά, σε τεχνολογικό και λειτουργικό επίπεδο, συνέβαλαν στα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Οι επιλεκτικές επενδύσεις μας σε αναπτυγμένες χώρες, που παρέχουν την απαραίτητη σταθερότητα για τη δραστηριότητά μας καθώς και κάποιες σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως το Ιταλικό βιντεολόττο, αλλά και οι επενδύσεις μας σε αναπτυσσόμενες χώρες, που προσφέρουν αξιόλογες ευκαιρίες ανάπτυξης, όπως το αθλητικό στοίχημα στο Αζερμπαϊτζάν, σε συνδυασμό με άλλα επιτυχημένα έργα μας, έδωσαν σημαντική ώθηση στα αποτελέσματα μας.
Όπως ανέφερα πριν από μερικές ημέρες στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων, ο Όμιλος ακολουθεί την “Blue Ocean Strategy”, δίνοντας έμφαση στην καινοτομία και τη διαφοροποίηση, δημιουργεί νέες ευκαιρίες και νέες τάσεις, διευρύνοντας και επαναπροσδιορίζοντας τα όρια της αγοράς όπου δραστηριοποιείται.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v