Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλεκτρονική Αθηνών: Κλείνει ακόμα δύο καταστήματα

Η Ηλεκτρονική Αθηνών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δικτύου το 2011 διέκοψε τη λειτουργία έξι (6) καταστημάτων και έχει προγραμματισθεί το κλείσιμο και άλλων δύο ( 2 ) στην τρέχουσα χρήση.

Ηλεκτρονική Αθηνών: Κλείνει ακόμα δύο καταστήματα
Η Ηλεκτρονική Αθηνών στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δικτύου το 2011 διέκοψε τη λειτουργία έξι (6) καταστημάτων και έχει προγραμματισθεί το κλείσιμο και άλλων δύο ( 2 ) στην τρέχουσα χρήση.

Υπενθυμίζεται, ότι από τις 8/10/2010 οι μετοχές της εταιρίας Ηλεκτρονική Αθηνών μεταφέρθηκαν στην κατηγορία επιτήρησης σύμφωνα με την από 7/10/2010 απόφαση του Δ.Σ του Χ.Α.

Οι λόγοι της απόφασης είναι ότι βάση του άρθρου 3.1.2.5 του Κανονισμού του Χ.Α διαπιστώθηκε ότι σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της 30/6/2010 οι ενοποιημένες ζημιές κατά τη χρήση είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο του 30% της ενοποιημένης καθαρής θέσης.

Σύμφωνα με το άρθρο 3.1.2.6 παράγραφος 1, 4 και 6 του Κανονισμού του Χ.Α οι μετοχές της εταιρίας μπορούν να επανέλθουν σε καθεστώς κανονικής διαπραγμάτευσης εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις όπως ορίζονται στην παράγραφο 4 περιπτώσεις (α), (β), (γ), μετά από αίτηση του εκδότη και με βάση τις οικονομικές καταστάσεις κάθε ημερολογιακού εξαμήνου.

Οι βασικότερες ενέργειες που έχουν γίνει από τη διοίκηση για την αντιμετώπιση του θέματος συνοπτικά είναι οι ακόλουθες:

1. Συμφωνίας της Εταιρίας με τις βασικές πιστώτριες τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου δανεισμού .

2. Αναδιάρθρωση του δικτύου πωλήσεων με κλείσιμο ζημιογόνων καταστημάτων ή μετακίνησή των σε μεγαλύτερα σημεία. Ήδη κατά την προηγούμενη χρήση, ο όμιλος διέκοψε τη λειτουργία έξι (6) καταστημάτων και έχει προγραμματισθεί το κλείσιμο και άλλων δύο ( 2 ) στην τρέχουσα χρήση.

3. Επαναπροσδιορισμός και επανεξέταση όλων των κέντρων κόστους (ενοίκια, μεταφορικά, διαφήμιση) και ενέργειες για τη βελτίωση της παραγωγικότητας του προσωπικού.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v