ΕΒΖ: Σημαντική αύξηση κερδών το α' τρίμηνο

Κέρδη κατέγραψε το α' τρίμηνο του 2012 η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. Τα EBITDA του ομίλου ανήλθαν σε κέρδη 26,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 8 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΕΒΖ: Σημαντική αύξηση κερδών το α τρίμηνο
Κέρδη κατέγραψε το α' τρίμηνο του 2012 η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. Τα EBITDA του ομίλου ανήλθαν σε κέρδη 26,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 8 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

O κύκλος των εργασιών της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθε σε 127,7 εκ. € μειωμένος κατά 12,6% έναντι της αντίστοιχης περσυνής περιόδου. Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών της Σερβίας) ανήλθε σε 170,4 εκ. € μειωμένος κατά 11,8% έναντι της περσυνής περιόδου.

Το Μικτό Περιθώριο Κέρδους της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθε σε 16,12% έναντι -3,83% της περσυνής περιόδου. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε 23,91% έναντι 7,81% της περσυνής περιόδου.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε κέρδη 11,3 εκ. € έναντι ζημιών 9,9 εκ. € της αντίστοιχης περσυνής περιόδου. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε κέρδη 26,7 εκ. € έναντι κερδών 8 εκ. €.

Τα Αποτελέσματα Προ Φόρων της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. ανήλθαν σε κέρδη 6,5 εκ.€ έναντι ζημιών 20,3 εκ. € της αντίστοιχης περσυνής περιόδου, παρουσιάζοντας θετικό πρόσημο για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια. Το αντίστοιχο μέγεθος για τον Όμιλο ανήλθε σε κέρδη 7,3 εκ. € έναντι ζημιών 5,2 εκ. € της περσυνής περιόδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v