Nutriart: Στόχος η περαιτέρω μείωση των δαπανών

Η Nutriart επεξεργάζεται επιχειρησιακό σχέδιο με στόχο την περαιτέρω μείωση των δαπανών και βελτίωση του μεριδίου της αγοράς, ώστε να καταστεί πλέον δυνατή η έξοδος των μετοχών από την Κατηγορία Επιτήρησης.

Nutriart: Στόχος η περαιτέρω μείωση των δαπανών
Η Nutriart επεξεργάζεται επιχειρησιακό σχέδιο με στόχο την περαιτέρω μείωση των δαπανών και βελτίωση του μεριδίου της αγοράς, ώστε να καταστεί πλέον δυνατή η έξοδος των μετοχών από την Κατηγορία Επιτήρησης. 

Υπενθυμίζεται, ότι το σύνολο των μετοχών της Εταιρείας παραμένει στην Κατηγορία Επιτήρησης, όπου είχε ενταχθεί από τις 8.4.2011 δυνάμει της από 7.4.2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Χ.Α.

Διευκρινίζεται ότι η εν λόγω απόφαση είχε ληφθεί επειδή η Εταιρεία εμφάνισε αρνητικά ίδια κεφάλαια κατά την χρήση του 2010, κατ' εφαρμογή του σχετικού άρθρου 3.1.2.4.(1)(α) του Κανονισμού Χ.Α., γεγονός που συνέχιζε να υφίσταται κατά την χρήση 2011 και κατά το α΄ τρίμηνο του 2012.

Η εταιρεία σε εκτέλεση της από 2 Αυγούστου 2011 συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης που καταρτίστηκε μεταξύ των τραπεζών και του βασικού μετόχου της TINOLA HOLDINGS S.A. και της από 7 Νοεμβρίου 2011 Πρόσθετης Πράξης στην ως άνω συμφωνία, η οποία καταρτίστηκε μεταξύ των ίδιων συμβαλλομένων, προέβη στην υπογραφή κοινοπρακτικού δανείου προχρηματοδότησης ύψους 13.923.000 ευρώ με τις χρηματοδοτούσες τράπεζες και τον βασικό της μέτοχο.

Η υλοποίηση της συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης προβλέπει σειρά ενεργειών (υπογραφή νέων συμβάσεων ομολογιακών, μετατρέψιμων και κοινών, δανείων, έγκριση ενημερωτικού δελτίου, κλπ), οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και έχει συμφωνηθεί ότι θα ολοκληρωθούν εντός των προσεχών μηνών.

Το ποσό της προχρηματοδότησης επέτρεψε στην εταιρεία να καλύψει τρέχουσες ανάγκες, ενώ έχει εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση της 20/1/2012 και ήδη δρομολογηθεί η ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας και η έκδοση ομολογιακών δανείων κατά εφαρμογή της συμφωνίας χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης, οι δε σχετικές εταιρικές αποφάσεις έχουν ληφθεί και έχουν πραγματοποιηθεί οι σχετικές ανακοινώσεις στο επενδυτικό κοινό. Με το υπ΄ αριθμ. 681/8-05-2012 Πρακτικό του Δ.Σ. της Eταιρείας αποφασίστηκε η παράταση της προθεσμίας κάλυψης του ποσού της αύξησης, όπως προβλέπεται από το Νόμο, κατά ένα (1) ακόμη μήνα, ήτοι μέχρι και την 20.06.2012.

Η Εταιρεία επεξεργάζεται το Επιχειρησιακό της Σχέδιο με στόχο την αναθεώρησή του κυρίως προς την κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης των δαπανών και βελτίωσης του μεριδίου της αγοράς, ώστε με την υλοποίησή του να καταστεί πλέον δυνατή η έξοδος των μετοχών της Εταιρείας από την Κατηγορία Επιτήρησης στην οποία τώρα υπάγονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v