Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεράνης: Νέος πλειστηριασμός στις 20 Ιουνίου

Με την ελπίδα, ότι ο 9ος πλειστηριασμός δεν θα αποβεί άγονος, πορεύονται οι πρώην εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας Κεράνη προς την 20η Ιουνίου.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Κεράνης: Νέος πλειστηριασμός στις 20 Ιουνίου
Με την ελπίδα, ότι ο 9ος πλειστηριασμός δεν θα αποβεί άγονος, πορεύονται οι πρώην εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας Κεράνη προς την 20η Ιουνίου.

Τη συγκεκριμένη αυτή ημερομηνία, έχει ορισθεί να πραγματοποιηθεί ο 9ος κατά σειρά αναγκαστικός πλειστηριασμός για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της καπνοβιομηχανίας.

Ωστόσο με την αξία ακινήτων και σημάτων της μέσα σε μια τετραετία να έχει χάσει τα 2/3 της πρώτης τιμής, και να μειώνεται από 10-20% από αναγκαστικό πλειστηριασμό σε αναγκαστικό πλειστηριασμό η τιμή πρώτης προσφοράς (όπως προβλέπεται από τον νόμο), το ενδεχόμενο να καλυφθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων απομακρύνεται όλο και περισσότερο.

Αφού και με βάσει τον νόμο στον επικείμενο αναγκαστικό πλειστηριασμό η τιμή των σημάτων θα είναι κατά 20% χαμηλότερη από τον τελευταίο όπου ήταν στα 902.000 ευρώ και των ακινήτων κατά 10% μειωμένη, όταν στον τελευταίο, η τιμή για το ακίνητο στον Πειραιά ήταν 8,178 εκατ. Ευρώ και για τη Χαλκίδα έχει πέσει πλέον κάτω από την αντικειμενική αξία φθάνοντας στα 2,891 εκατ. Ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στα μηχανήματα η συνολική τους αξία έχει πέσει πλέον στα 247.000 ευρώ ενώ στον επικείμενο 9ο κατά σειρά πλειστηριασμό αναμένεται να είναι 20% χαμηλότερη.

Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας που βρίσκεται στον Πειραιά επί της οδού Αθηνών 39 αποτελείται από οικόπεδο έκτασης 4.729 τ.μ. και κτίσματα συνολικής επιφάνειας 29.434 τ.μ. το οποίο αποτιμήθηκε στον τελευταίο πλειστηριασμό στα 8,178 εκατ. Ευρώ.

Το άλλο ακίνητο φιλέτο της καπνοβιομηχανίας το εργοστάσιο στη Γλύφα του Δήμου Ανθηδώνος του Νομού Ευβοίας, το οποίο είναι εφαπτόμενο της Δημόσιας Οδού Αθηνών – Χαλκίδας, αποτελείται από γήπεδο έκτασης 123.002 τ.μ. και κτηριακές εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 34.640 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς στον τελευταίο πλειστηριασμό να έχει πέσει στα 2,891 εκατ. ευρώ.

Στον πλειστηριασμό θα μπουν ο μηχανολογικός εξοπλισμός και τα σήματα της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v