Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελαΐς Unilever: Επενδύει στην εξωστρέφεια

Εξαγωγές στην Κίνα, joint venture στην Κύπρο και επέκταση στην Αυστραλία μέσω της τοποθέτησης του ελαιολάδου Άλτις στη Woolworths, αποτελούν τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελαΐς Unilever.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Ελαΐς Unilever: Επενδύει στην εξωστρέφεια
Εξαγωγές στην αγορά της Κίνας, δημιουργία joint venture στην Κύπρο και επέκταση στην Αυστραλία μέσω της τοποθέτησης του ελαιολάδου Άλτις στη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής της χώρας τη Woolworths, αποτελούν τις κινήσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελαΐς Unilever, επενδύοντας με αυτό τον τρόπο σε ένα πιο εξωστρεφές προφίλ.

Έχοντας επενδύσει την τελευταία πενταετία 2007-2011, περί τα 270 εκατ. ευρώ, για εξαγορές αλλά και για την ενίσχυση των παραγωγικών της μονάδων και τη δημιουργία του logistic center, η εταιρεία εστιάζει στην ενίσχυση της θέσης της στην ελληνική αγορά και στην περαιτέρω αξιοποίηση του εγχώριου παραγωγικού της ιστού για την ενίσχυση των εξαγωγών της.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η σύσταση joint venture (από 1/6/2012) με την Κυπριακή εταιρεία Τσεριώτης, την Unilever Tseriotis Cyprus Ltd, μέσω της οποίας εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί η παρουσία της στην Κύπρο. Την ίδια ώρα η εταιρεία, εστιάζει στην περαιτέρω αξιοποίηση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η μονάδα παγωτού της ΕΒΓΑ, τα σήματα της οποίας έχει εξαγοράσει η Unilever, παράγει παγωτά Algida για την ελληνική αγορά αλλά και κάποιους κωδικούς που προορίζονται για την Ιταλική αγορά.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα, η εταιρεία εμφάνισε πέρυσι σε σχέση με το 2010 οριακή άνοδο στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών και πτώση των κερδών της ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της μείωση των τιμών.

Συγκεκριμένα ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ανήλθε πέρυσι στα 547,8 εκατ. ευρώ έναντι 546,7 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 11,76 εκατ. ευρώ από 25,6 εκατ. ευρώ το 2010, μειωμένα κατά 54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v