Φουρλής: Ανθεκτικός και το 2012

Αντοχές έναντι της κρίσης αναδεικνύει ο όμιλος Fourlis, διαχειριζόμενος τη ρευστότητά του, αυξάνοντας συνάμα μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα.

Φουρλής: Ανθεκτικός και το 2012
Αντοχές έναντι της κρίσης αναδεικνύει ο όμιλος Fourlis, διαχειριζόμενος τη ρευστότητά του και αυξάνοντας συνάμα μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ομίλου για το 2012 είναι εφικτός ο στόχος διατήρησης ισόποσου EBITDA με το 2011, τη δημιουργία θετικών ταμειακών ροών ύψους 10 εκατ. ευρώ.
Ο όμιλος εκτιμά βάσει των στοιχείων και του 5μήνου ότι το 2012 το 30% του τζίρου του θα προέρχεται από το εξωτερικό καθώς και το 36% του EBITDA.

Οι παραπάνω εκτιμήσεις διατυπώθηκαν στο περιθώριο της τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ομίλου. Ο πρόεδρος, Κ. Βασίλης Φουρλής ανέφερε ότι σε αυτή την κρίσιμη εποχή λίγες εταιρείες θα αντέξουν, εφόσον έχουν να αντιμετωπίσουν την πτώση της ζήτησης και την ανύπαρκτη διαθεσιμότητα κεφαλαίων.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι ο όμιλος έχει προετοιμαστεί βασιζόμενος στην εξωστρέφειά του και στη διαχείριση των πόρων του.


Αγορά ιδίων μετοχών

Επίσης, η τακτική γενική συνέλευση της εταιρίας ενέκρινε την αγορά ιδίων μετοχών μέχρι το 5% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου ή 2.549.616 μετοχών.

Η αγορά των ιδίων μετοχών θα πραγματοποιηθεί εντός 24 μηνών, ενώ η κατώτατη τιμή αγοράς θα είναι το 0,50 ευρώ ανά μετοχή και η ανώτατη τα 15 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v