PC Systems: Στόχος η επιστροφή στα κέρδη το 2013

Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων συζητά με τις τράπεζες η διοίκηση της PC Systems.

PC Systems: Στόχος η επιστροφή στα κέρδη το 2013
Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των δανειακών της υποχρεώσεων συζητά με τις τράπεζες η διοίκηση της PC Systems, εταιρεία που έχει προσφύγει στις διατάξεις του άρθρου 99 και η εκδίκαση της αίτησης ανοίγματος της σχετικής διαδικασίας εξυγίανσης έχει οριστεί για τον προσεχή Δεκέμβριο.

Απαντώντας, σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Αθανάσιος Ισμαήλος ανέφερε πως οι συζητήσεις με τις τράπεζες γίνονται σε καλό κλίμα και αποσκοπούν στη σύναψη ενός ομολογιακού δανείου πενταετούς διάρκειας.

Σε άλλη ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας αύξησης κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, λέγοντας πως τίποτε δεν θα μπορούσε να απικλειστεί και πως όλα αυτά θα αποτελέσουν πιθανόν συνάρτηση και της συμφωνίας με τις τράπεζες για το ομολογιακό δάνειο.

Στόχος της εταιρείας είναι η επιστροφή της στην κερδοφορία από το 2013 μέσα από μια σειρά κινήσεων που σχεδιάζεται. Το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων κυμαίνεται γύρω στα 14 εκατ. ευρώ (έχουν ληφθεί έργα και μέσα στο 2012), με τη διοίκηση να επισημαίνει πάντως πως λόγω της γενικότερης συγκυρίας υπάρχουν ζητήματα στον κλάδο τόσο για την εκτέλεση, όσο κυρίως και για την είσπραξη των έργων.

Η PC Systems αναμένει επίσης σημαντικά οφέλη σε περίπτωση που «τρέξουν» τα έργα του ΕΣΠΑ.

Έλεγχος για την προηγούμενη διοίκηση

Η σημερινή τακτική γενική συνέλευση της PC Systems δεν απάλλαξε τα μέλη της προηγούμενης διοίκησης για την περυσινή χρήση, λόγω της ύπαρξης καταγγελίας του πρώην γενικού διευθυντή της εισηγμένης.

«Είμαστε μια δημόσια εταιρεία και πρέπει να διερευνήσουμε το θέμα. Το εσωτερικό σύστημα της εταιρείας έχει αρχίσει να ψάχνει το όλο ζήτημα. Μέχρι τώρα δεν έχει εξακριβωθεί κάτι» αναφέρθηκε από το management της εταιρείας, ενώ ο –μεταξύ των ελεγχομένων- πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Κων/νος Βουρδάκης ήταν παρών στη χθεσινή γενική συνέλευση και δήλωσε πως «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v