Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Enel Green Power:Ενισχύει παρουσία στην Ελλάδα

Επεκτείνει την παρουσία της στο κομμάτι των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η Enel Green Power, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Enel Green Power:Ενισχύει παρουσία στην Ελλάδα
Η EGP ξεκίνησε τη λειτουργία τεσσάρων νέων φωτοβολταϊκών έργων στην Πελοπόννησο συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 17,4 MW, παράλληλα με την έναρξη της λειτουργίας και των δύο πρώτων έργων της ESSE στη χώρα –κοινοπραξίας με τη Sharp- συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 2 MW.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Enel Green Power εδραιώνει τη θέση της στην ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών με την έναρξη της λειτουργίας τεσσάρων νέων φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή της Πελοποννήσου. Χάρη στη λειτουργία των νέων αυτών έργων, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Enel Green Power στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 245,4 MW.

Το πρώτο έργο, το οποίο ονομάζεται «Αγριλιά Μπάκα», βρίσκεται στην περιοχή της Μεσσηνίας, έχει εγκατεστημένη ισχύ 4,9 MW κι αναμένεται να παράγει 7 εκατ. kWh/χρόνο.
Το δεύτερο έργο ονομάζεται «Καβάσιλα», έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4,9 MW και βρίσκεται στην περιοχή της Αχαίας. Το συγκεριμένο έργο αναμένεται να παράγει περίπου 6,5 εκατομμύρια kWh σε ετήσιο επίπεδο.

Το τρίτο φωτοβολταικό πάρκο, το οποίο έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία, ονομάζεται «Λιμνοχώρι», έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4,8 MW και πρόκειται να παράγει περίπου 6 εκατομμύρια kWh/χρόνο.

Το τέταρτο νέο φωτοβολταικό έργο της EGPH βρίσκεται στην περιοχή της Κορίνθου κι έχει συνολική εγκατεστημένη ισχύ 2,8 MW. Το έργο, που λειτουργεί πλήρως, αναμένεται να παράγει περίπου 3,5 εκατομμύρια kWh/χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η καθαρή ενέργεια που θα παράγεται από τα έργα αυτά θα μειώσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 23.000 τόννους CO2 το χρόνο.

Επιπλέον, η ESSE –η κοινοπραξία της EGP και της Sharp για την ανάπτυξη φωτοβολταικών έργων στη Μεσόγειο- ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία δύο έργων συνολικής εγκατεστημένης ισχύος περίπου 2 MW. Πρόκειται για τα έργα «Μάρκο» και «Μυρίνη», τα οποία βρίσκονται στην περιοχή της Καρδίτσας και πρόκειται να παράγουν ετησίως περισσότερα από 2 εκατομμύρια kWh, μειώνοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου κατά 650 τόννους CO2 το χρόνο.

Η Enel Green Power (EGP), έχει ήδη μία εκτεταμένη παρουσία στον ελληνικό κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τα αιολικά πάρκα της EGP, συνολικής ονομαστικής ισχύος 199 MW, εντοπίζονται κυρίως στη Θράκη, καθώς, επίσης, στη Μακεδονία και την Πελοπόννησο, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα. Η Enel Green Power λειτουργεί μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς σε τρεις περιφέρειες -Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας- των οποίων η συνολική ισχύς ανέρχεται σε 19 MW. Με τα νέα αυτά φωτοβολταϊκά πάρκα, η ισχύς του ιταλικού Ομίλου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στον ελληνικό κλάδο φωτοβολταϊκών ανέρχεται πλέον σε 27,4 MW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v