Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ετήσια άσκηση ασφάλειας της Καβάλα Όιλ

Την ετήσια άσκηση προσομοίωσης συνθηκών ρύπανσης και ασφάλειας, ολοκλήρωσε με επιτυχία η Καβάλα Όιλ, στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις του Πρίνου.

Η ετήσια άσκηση ασφάλειας της Καβάλα Όιλ
Την ετήσια άσκηση προσομοίωσης συνθηκών ρύπανσης και ασφάλειας, ολοκλήρωσε με επιτυχία η Καβάλα Όιλ, στις χερσαίες και θαλάσσιες εγκαταστάσεις του Πρίνου.

Το κλιμακωτό σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την αντιμετώπιση των εξής:
· κατάληψη μέσου θαλάσσιας μεταφοράς (φορτηγίδα «ΛΙΜΗΝ ΠΡΙΝΟΣ»)
· σειρά αιφνιδιαστικών ενεργειών από εισβολείς – τρομοκράτες
· διαδικασία διαπραγματεύσεων
· τραυματισμό εργαζομένου
· διαρροή πετρελαιομένου νερού προς τη θάλασσα.

Κατά την εξέλιξη της άσκησης κινητοποιήθηκε και ελέγχθηκε το σύνολο των προβλεπόμενων προληπτικών και κατασταλτικών μέσων και διαδικασιών της Εταιρείας συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων: o «Σιωπηρός Συναγερμός», το Σχέδιο Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης, τα Κέντρα Συντονισμού και Ελέγχου αντίστοιχα, καθώς και η ετοιμότητα – αντίδραση – συμμετοχή του Κεντρικού Λιμεναρχείου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Καβάλας, το ασθενοφόρο της Εταιρείας, η παροχή πρώτων βοηθειών και η μεταφορά τραυματία προς το Νοσοκομείο.

Παράλληλα, στο δεύτερο σκέλος της άσκησης για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης κινητοποιήθηκε και ελέγχθηκε η προετοιμασία, η διαδικασία και η ανταπόκριση της Ομάδας Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης, καθώς και η λειτουργία – πληρότητα των σχετικών τεχνικών μέσων (εξοπλισμός, απορροφητικά και προσροφητικά υλικά, κ.λπ.).

Την άσκηση παρακολούθησε από τον χώρο της προβλήτας εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ενώ το Λιμεναρχείο Καβάλας έφερε ενεργό συμμετοχή με επικεφαλή τον αρμόδιο Λιμενάρχη και τη διάθεση του αντιρρυπαντικούς σκάφους και του πλωτού φράγματος μήκους 350 μέτρων.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες ασκήσεις προσομοίωσης ειδικών συνθηκών έχουν ετήσιο χαρακτήρα, ενώ ο έλεγχος των σχετικών διαδικασιών και μέσων γίνεται πιο τακτικά, βάσει των προβλεπόμενων κανονισμών.

Σχολιάζοντας την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης, ο κ. Βαγγέλης Παππάς, Πρόεδρος της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ Α.Ε., δήλωσε σχετικά: «Η ασφάλεια των εργαζομένων και των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος είναι για την Kavala Oil επιχειρηματική φιλοσοφία και τρόπος ζωής. Στην κατεύθυνση αυτή λειτουργούμε με γνώμονα την προετοιμασία και την έγκαιρη αντιμετώπιση, παρά με την καταστολή.

Η φιλοσοφία αυτή μας βοηθά να διατηρούμε το άριστο περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα σε μια περιοχή που αποτελεί παραδοσιακό τουριστικό προορισμό, να διασφαλίζουμε υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινωνία, να λειτουργούμε με προσήλωση προς τον στόχο των μηδέν ατυχημάτων.

Παράλληλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των θεσμικών και τοπικών φορέων που συμμετέχουν ενεργά στις ασκήσεις, αλλά και το σύνολο των εργαζομένων που καθημερινά φροντίζουν το περιβάλλον και συμβάλλουν στην αξιοποίηση του εθνικού μας πλούτου, είτε αυτό λέγεται υδρογονάνθρακες είτε τουριστικό προϊόν.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v