ΜΕΤΚΑ: Στην επόμενη φάση διαγωνισμού στο Ιράκ

Η ΜΕΤΚΑ είναι μια από τις δυο εταιρίες που πέρασαν στην τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή μονάδας 500 MW στο Ιράκ, σύμφωνα με τη Citi.

ΜΕΤΚΑ: Στην επόμενη φάση διαγωνισμού στο Ιράκ
Η Μέτκα είναι μια από τις δυο εταιρίες που πέρασαν στην τελική φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την κατασκευή μονάδας 500 MW στο Ιράκ, προϋπολογισμού 400 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με τη Citi.

Βασικός ανταγωνιστής της Μέτκα για την ανάληψη του έργου είναι η τουρκική Gama, ενώ στην πρώτη φάση του διαγωνισμού συμμετείχαν ακόμη η κορεατική Daewoo, η κινεζική Harbin και η αιγυπτιακή Arab Contractors.

Σημειώνεται ότι η Μετκα το Μάιο κατέθεσε προσφορά και για την κατασκευή μονάδας 1.500 MW στο Δυτικό Ιράκ, προϋπολογισμού 1 δισ. δολαρίων. Προσφορές έχουν καταθέσει ακόμη η κορεατική Hyundai E&C, η ιταλική Saipem, η τουρκική Gama και η τουρκοϊταλική κοινοπραξία Calik Enerji-Technit.

Η Citi χαρακτηρίζει θετικό ότι η Μέτκα κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση του διαγωνισμού κόντρα στις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές ασιατικές κατασκευαστικές.

Παράλληλα, σημειώνει ότι τα έργα στην περιοχή μπορούν να αποφέρουν σημαντικά κέρδη, με τα περιθώρια EBITDA να διαμορφώνονται κοντά στο 15-16%.

Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση "buy" για τη μετοχή, δίνοντας τιμή-στόχο στα 9,8 ευρώ.




ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v