«Χρυσή μάρκα» η Interamerican στα Famous Brands

Η INTERAMERICAN για πέμπτη φορά, σε σύνολο επτά ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του διεθνούς θεσμού «Famous Brands», κατέκτησε την πρώτη θέση σε «ψήφο εμπιστοσύνης» των πολιτών

«Χρυσή μάρκα» η Interamerican στα Famous Brands
Η INTERAMERICAN για πέμπτη φορά, σε σύνολο επτά ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του διεθνούς θεσμού «Famous Brands», κατέκτησε την πρώτη θέση σε «ψήφο εμπιστοσύνης» των πολιτών μεταξύ των εταιρειών της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Η έρευνα κάλυψε 34 συνολικά κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών και διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη μέθοδο C.A.W.I. μέσω της προηγμένης ψηφιακής πλατφόρμας της Digipoll, σε συνεργασία με τη WIZZARD – From wisdom to magic και το Reputation Management Institute.

Η έρευνα εκφράζει την αυθόρμητη επιλογή της μάρκας με την καλύτερη φήμη στην Ελλάδα στις επιλεγμένες κατηγορίες, χωρίς τη βοήθεια λίστας και μέχρι 3 αναφορές από τους ερωτηθέντες για κάθε κατηγορία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα, το 94% των ερωτηθέντων εμπιστεύονται τις μάρκες που διακρίθηκαν, το 92% ότι καλύπτει τις ανάγκες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το 90% ότι τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες που απολαμβάνουν ανταποκρίνονται στην αξία των χρημάτων που διαθέτουν γι’ αυτά. Από την έρευνα, εκτός των 34 χρυσών νικητών προέκυψαν 36 αργυροί και 37 χάλκινοι.

Ο κ. Πέτρος Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος της Hill & Knowlton Strategies και του Reputation Management Institute – RMI Athens, επισημαίνει την ανάγκη ολιστικής προσέγγισης της διαχείρισης της φήμης στις σημερινές συνθήκες, ενώ ο κ. Μάκης Οβαδίας, Γενικός Διευθυντής του RMI Athens, υπογραμμίζει ότι πέρα από την αναγνωρισιμότητα, η «χρυσή φήμη» προϋποθέτει διαχρονικά υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, οργανωμένη υποστήριξη προγραμμάτων κοινωνικής υπευθυνότητας και δημιουργία θετικής δημοσιότητας και «εμπειρίας». Ταυτόχρονα η κα Έλενα Μαθιού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Wizzard – From wisdom to magic, αναφέρει ότι η φήμη μιας μάρκας της επιτρέπει να χαίρει μιας αντίληψης «αξίας» πολύ πέρα από την καθαρή «φυσική» της αξία. Τη ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες και καθορίζει το «μέγεθος» αυτής της άυλης, αλλά τόσο πολύτιμης «αύρας» ενός σήματος/μάρκας, που ονομάζεται «υπεραξία» (Goodwill) και είναι δύναμη για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας, υγείας και μακροβιότητας.

Αναφερόμενος στη διάκριση ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTERAMERICAN, δήλωσε: «Σε μια περίοδο κατά την οποία η ύφεση, που πλήττει τις αγορές, μεταφράζεται σε κρίση εμπιστοσύνης, αποτελεί οδηγό πορείας για την INTERAMERICAN η σταθερότητα της αξιοπιστίας της. Για μια ακόμη χρονιά, η θετική γνώμη του κοινού για την Εταιρεία που την αναδεικνύει στην πρώτη θέση του ασφαλιστικού κλάδου στο πεδίο της φήμης, συνιστά επιβράβευση των αξιών που πρεσβεύει έμπρακτα η INTERAMERICAN. Η διακυβέρνηση, η διαφάνεια, ο επαγγελματισμός, η καινοτομία, η απόδοση αξίας στους ασφαλισμένους, το ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους και συνεργάτες, η υπευθυνότητα έναντι της ευρύτερης κοινωνίας και η ευαισθησία για το φυσικό περιβάλλον αντανακλώνται όχι μόνο στα οικονομικά αποτελέσματα, στην ευρυθμία της Εταιρείας και στη ηγετική θέση της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, αλλά και στη δημόσια εικόνα της. Γι’ αυτό, η αναγνώριση της INTERAMERICAN στα Famous Brands δικαιώνει της εταιρικές στρατηγικές επιλογές και κυρίως, την πολύπλευρη επαγγελματική και κοινωνική συνεισφορά των ανθρώπων της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v