Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βογιατζόγλου Systems:«Εμείς δεν θα κινδυνεύσουμε»

Με μείωση λειτουργικών εξόδων, με αύξηση μεριδίων αγοράς και με προσπάθειες απόκτησης νέων πηγών κερδοφορίας προσπαθεί η Βογιατζόγλου Systems να αντιμετωπίσει την μεγάλη πτώση που χαρακτηρίζει τις αγορές.

Βογιατζόγλου Systems:«Εμείς δεν θα κινδυνεύσουμε»
Με μείωση λειτουργικών εξόδων, με αύξηση μεριδίων αγοράς και με προσπάθειες απόκτησης νέων πηγών κερδοφορίας προσπαθεί η Βογιατζόγλου Systems να αντιμετωπίσει την μεγάλη πτώση που χαρακτηρίζει τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Το 2012 ωστόσο αναμένεται να είναι ζημιογόνο καθώς η κερδοφορία της Ρουμανίας, ή η είσπραξη ενοικίου από εταιρεία logistics (το ύψος του ενοικίου αναπροσαρμόστηκε σε χαμηλότερα επίπεδα) δεν αρκεί για να αναστρέψει την κατάσταση. Πάντως, θα γίνει προσπάθεια έτσι ώστε οι ταμειακές ροές να είναι θετικές.

«Έχουμε 45 projects στα χέρια μας, όλες κλεισμένες δουλειές, και οι πελάτες μας καθυστερούσαν να προχωρήσουν περιμένοντας τα αποτελέσματα των εκλογών. Ελπίζω τώρα ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Νικόλαος Βογιατζόγλου, ο οποίος συνέχισε:

«Έχουμε μειώσει σημαντικά τα κόστη, αλλά περαιτέρω μειώσεις θα οδηγήσουν αναγκαστικά σε περικοπές δραστηριοτήτων και κάτι τέτοιο δεν το έχουμε αποφασίσει μέχρι σήμερα. Ίσως το εξετάσουμε μετά. Παρόλα αυτά, κερδίζουμε μερίδια αγοράς και εμείς δεν θα κινδυνεύσουμε.

Ενδεικτικό είναι ότι παρά τις τελευταίες γνωστές εξελίξεις στη χώρα, οι περισσότεροι και μεγαλύτεροι προμηθευτές μας από το εξωτερικό εξακολουθούν να μας προμηθεύουν με πίστωση, ενώ σε εκείνους που επιμένουν στην καταβολή μετρητών, εμείς τους ζητάμε να προχωρήσουν σε εκπτώσεις επί των τιμών. Επίσης, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις τράπεζες».

Στο αρνητικό φέτος αποτέλεσμα θα συμβάλει και ένα μη επαναλαμβανόμενο κόστος της τάξεως των 400 χιλιάδων ευρώ, που θα προκύψει από την απορρόφηση της θυγατρικής εταιρείας Organizer. Ουσιαστικά πρόκειται για τις μη αποσβεσθείσες επενδύσεις στο κατάστημα της Organizer στο Ρέντη, καθώς το συγκεκριμένο κατάστημα έχει μεταφερθεί ήδη στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Βογιατζόγλου με στόχο την εξοικονόμηση κόστους.

Σε ότι αφορά το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW για το οποίο έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες άδειες, η τελικά απόφαση της ληφθεί το Σεπτέμβριο (η άδεια εκπνέει τον Ιανουάριο του 2013) καθώς η διοίκηση της εισηγμένης θα περιμένει προηγουμένως να συνεξετάσει μια σειρά πιθανών εξελίξεων στο χώρο μέσα στο καλοκαίρι.

Η χθεσινή γενική συνέλευση της εταιρείας αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,16 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρείας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v