ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Αμυντική πολιτική το 2012

Προτεραιότητες της ΕΛΑΣΤΡΟΝ για τη φετινή χρονιά είναι η παραγωγή θετικών ταμιακών ροών, η μείωση των υποχρεώσεών, ο περιορισμός του κινδύνου των επισφαλειών και η τόνωση των εξαγωγών.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Αμυντική πολιτική το 2012
Προτεραιότητες της Ελαστρον για τη φετινή χρονιά είναι η παραγωγή θετικών ταμιακών ροών, η μείωση των υποχρεώσεών, ο περιορισμός του κινδύνου των επισφαλειών και η τόνωση των εξαγωγών, οι οποίες έχουν φτάσει στο 16% των συνολικών πωλήσεων του ομίλου.

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Στέλιος Κουτσοθανάσης στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας. Μάλιστα, ο κ. Κουτσοθανάσης αναφέρθηκε και στην αναδιοργάνωση του δικτύου στο εξωτερικό, τα αποτελέσματα της οποίας θα φανούν σε μεγαλύτερο βαθμό στο μέλλον.

Πέραν αυτών, η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την εξαγορά, έναντι 25.000 ευρώ, της εταιρείας Κέντρο Χαλύβων Ενεργειακή (συμφερόντων μελών του Δ.Σ. της εισηγμένης) η οποία διαθέτει άδεια φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 500 KW, με αναμενόμενα ετήσια έσοδα της τάξεως των 260-270 χιλιάδων ευρώ (αναμενόμενη αποδοτικότητα κοντά στο 20%).

Η αγορά αυτή είναι πιλοτική και δημιουργεί προϋποθέσεις περαιτέρω διείσδυσης στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της εισηγμένης κ. Αθανάσιο Καλπίνη, η υλοποίηση των σχεδιαζόμενων μεγάλων έργων θα τονώσει τη ζήτηση στον κλάδο, ωστόσο η υλοποίηση αυτή δεν αναμένεται να ξεκινήσει τουλάχιστον κατά τους αμέσως επόμενους μήνες.

Επίσης, θα θεωρούσε ως σημαντική εξέλιξη αν το ελληνικό δημόσιο ανταποκρινόταν στις υποχρεώσεις του προς τις κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες με τη σειρά τους, θα μείωναν τις υποχρεώσεις προς τους δικούς τους προμηθευτές μεταξύ των οποίων και οι εταιρείες του κλάδου σιδήρου-χάλυβα, όπως η Ελαστρον.

Τόνισε τέλος, πως η Έλαστρον προείδε την κρίση, πως έχει πάρει όλα τα απαιτούμενα μέτρα και πως δεν αντιμετωπίζει, ούτε προβλέπεται να αντιμετωπίσει θέματα χρηματοδότησης.

Τέλος, η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας αποφάσισε τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών έως ποσοστού 10% για τους επόμενους 24 μήνες σε εύρος τιμών μεταξύ 0,20 και 1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v