Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cyta: Στα 179 εκατ. οι επενδύσεις το 2012

Με συνολικές επενδύσεις που θα φτάσουν τα 179εκ. ευρώ στα τέλη του 2012 η Cyta Ελλάδας, συμπληρώνει ενάμιση χρόνο παρουσίας στην Αττική και σχεδόν τέσσερα χρόνια στην ελληνική αγορά.

  • της Μάρω Τσαντήλα
Cyta: Στα 179 εκατ. οι επενδύσεις το 2012
Με συνολικές επενδύσεις που θα φτάσουν τα 179 εκ. ευρώ στα τέλη του 2012 η Cyta Ελλάδας, συμπληρώνει ενάμιση χρόνο παρουσίας στην Αττική και σχεδόν τέσσερα χρόνια στην ελληνική αγορά και στοχεύει στη διατήρηση των σταθερών ρυθμών ανάπτυξης που θα εξασφαλίσουν θετικό EBITDA στο τέλος του 2012.

Παρότι η Cyta δραστηριοποιείται λίγα χρόνια στην ελληνική αγορά, έχει ήδη κερδίσει μερίδιο 16% στην αγορά των εναλλακτικών παρόχων, κατέχοντας την τέταρτη θέση, ενώ όπως εκτιμούν στελέχη της στο τέλος του 2012 η εταιρεία είναι δυνατό να αυξήσει περαιτέρω το μερίδιό της και να καταλάβει την τρίτη θέση.

Αναλύοντας, τους στόχους της εταιρείας ο Γενικός Διευθυντής της κ. Μιχάλης Αχιλλέως, ανέφερε ότι σημαντική ένδειξη υγιούς ανάπτυξης αποτελεί η κερδοφορία της, η οποία ανεβαίνει σταδιακά βάσει επιχειρησιακού πλάνου, ενώ οι ζημίες εξαιτίας των υψηλών επενδύσεων της νεοσύστατης εταιρείας παρουσιάζουν σταθερά πτωτική πορεία σε σχέση με τον ανοδικό τζίρο.

Βασικός στόχος της Cyta μέσα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον είναι η επίτευξη λειτουργικής κερδοφορίας έως το τέλος του 2012 και συνολικής κερδοφορίας έως το τέλος του 2013, ενώ εκτιμάται ότι τα έσοδα του έτους θα κλείσουν στα 87-90εκ. ευρώ. Σημειώνεται ότι, εγκρίθηκε η αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας κατά 30εκ. ευρώ.

Σήμερα, η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών 3.100 τ.μ., δίκτυο 21 καταστημάτων και 240.000 πελάτες.

Υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας

Στις επόμενες κινήσεις της Διοίκησης είναι η παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας μέσω MVNO (εικονικός πάροχος).

Η εταιρεία φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει με οποιοδήποτε τρόπο και για το λόγο αυτό στη περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα ζητήσει ρύθμιση. Πάντως, όπως επισήμανε και ο κ. Αχιλλέως, στο τέλος του 2012 θα έχει υπάρξει σαφές αποτέλεσμα.

Σε ότι αφορά το VDSL, το οποίο λανσάρισε πρώτη η Cyta στην ελληνική αγορά, ο κ. Αχιλλέως, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο αριθμό συνδέσεων, ωστόσο, διευκρίνισε ότι κινείται μέσα στις προβλέψεις του business plan για το 2012 που προέβλεπε 3.000 συνδέσεις.

Αναφερόμενος στην πορεία της εταιρείας, ο κ. Αχιλλέως δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε πρακτικές άλλων εταιρειών εις βάρος της Cyta, κάνοντας λόγο για χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

Συγκεκριμένα ο κ. Αχιλλέως αναφέρθηκε στο τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η εταιρεία προ ημερών σε κάποιες περιοχές κατά τη διάρκεια του οποίου οι πελάτες της Cyta, όπως αναφέρουν σε έγγραφες αναφορές τους, δέχθηκαν προτροπές από call centers άλλων εταιρειών επικοινωνούσαν όπου τους ενημέρωναν ότι η εταιρεία κλείνει και θα πρέπει να αλλάξουν φορέα.

Νέο προϊόν

Εξάλλου, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει επιχειρήσεις, η εταιρεία εισάγει στην αγορά την «cloud» υπηρεσία τηλεφωνικού κέντρου, αξιοποιώντας παράλληλα τα οφέλη του σύγχρονου ιδιόκτητου δικτύου της.

Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η επιχείρηση- πελάτης απολαμβάνει όλες τις λειτουργίες ενός τηλεφωνικού κέντρου, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης αντίστοιχου εξοπλισμού στους χώρους της.
 
Επιπλέον, η χρήση της υπηρεσίας δεν περιορίζεται μόνο στην έδρα της επιχείρησης, αλλά επεκτείνεται στα υποκαταστήματα, αλλά και όπου βρίσκεται ο επιχειρηματίας ή ο εργαζόμενος αφού επιτρέπεται η πρόσβαση από απόσταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v