Χατζηιωάννου: Τι λέει για Φορολογική Συμμόρφωση

Η εταιρία Χατζηιωάννου παρέλαβε από τον Νόμιμο Ελεγκτή της την Έκθεση Φορολογικής Συμμόρφωσης, με τύπο έκθεσης «Αδυναμία Έκφρασης Συμπεράσματος». Τι λέει για την έκθεση.

Χατζηιωάννου: Τι λέει για Φορολογική Συμμόρφωση
Η Εταιρία Χατζηιωάννου ανακοίνωσε ότι παρέλαβε από τον Νόμιμο Ελεγκτή της, την Έκθεση Φορολογικής Συμμόρφωσης, με τύπο έκθεσης «Αδυναμία Έκφρασης Συμπεράσματος».

Κατόπιν τούτου και με δεδομένο ότι η Εταιρία, λόγω λήψης του συγκεκριμένου τύπου πιστοποιητικού φορολογικής συμμόρφωσης εμπίπτει στις διατάξεις του άρθρου 82 παρ. 5 ν. 2238/1994, που προβλέπει την έκδοση εντολής ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, προς επίσπευση της διαδικασίας, κατέθεσε την 19/07/2012 στην Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του ως άνω Υπουργείου, σχετική αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 1106731/19.07.2012.

Επειδή, λόγω του τύπου της Έκθεσης Φορολογικής Συμμόρφωσης, συντρέχει λόγος εξωλογιστικού προσδιορισμού του καθαρού εισοδήματος για τις ανέλεγκτες χρήσεις της Εταιρίας, σύμφωνα με το άρθρο 32 του ν. 2238/1994, με την λήψη του αποτελέσματος του τακτικού ελέγχου, η Εταιρία θα προσφύγει άμεσα στην επιτροπή του άρθρου 70 με σκοπό την ελαχιστοποίηση του αποτελέσματος του ελέγχου.

Το πλαίσιο των ενεργειών αυτών (διενέργεια τακτικού ελέγχου – προσφυγή στην Επιτροπή – έκδοση της σχετικής απόφασης) δεν μπορεί να εκτιμηθεί χρονικά καθότι εμπλέκονται, όπως προαναφέρθηκε οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας. Συνεπώς, στην παρούσα φάση η Εταιρία δεν μπορεί να κάνει ασφαλή χρονική πρόβλεψη επ’ αυτού.

Όσον αφορά το θέμα της πιστοποίησης του ύψους των ασφαλισμένων ζημιών από τις ασφαλιστικές εταιρίες, οι πραγματογνώμονες των ασφαλιστικών εταιριών που εμπλέκονται στην υπόθεση, δεν έχουν οριστικοποιήσει ακόμα το ύψος των ασφαλιστικών αποζημιώσεων.

Ο σημαντικότερος λόγος της μη οριστικοποίησης του ύψους των αποζημιώσεων είναι το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν έχουν παραλάβει ακόμη το αντίγραφο του φακέλου της πυρκαγιάς, το οποίο θα περιέχει και το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, ο οποίος χειρίζεται το θέμα.

Παρόλα αυτά, η Εταιρία έχει ξεκινήσει επαφές με τις εμπλεκόμενες ασφαλιστικές εταιρίες με σκοπό την οριστικοποίηση του ποσού της αποζημίωσης, όσο και το χρονοδιάγραμμα πληρωμής του.

Για κάθε εξέλιξη επί των προαναφερθέντων θεμάτων η Εταιρία δεσμεύεται να ενημερώσει αμελλητί το επενδυτικό κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v