Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μinoan: Tι απαντά για τη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο

Δεν πουλά τη γραμμή Πειραιάς - Ηράκλειο, η Minoan Lines, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αντώνη Μανιαδάκη. Επίσης τα δύο πλοία που αρνήθηκε το Υπουργείο να δρομολογηθούν, ναυλώθηκαν από τη Minoan Italia.

Μinoan: Tι απαντά για τη γραμμή Πειραιάς-Ηράκλειο
Σε διευκρινίσεις για τις Γραμμές Πειραιάς - Ηράκλειο και Πειραιάς - Χανιά και τα δύο πλοία που το Υπουργείο αρνήθηκε να δρομολογηθούν στη δεύτερη γραμμή, προχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Minoan Lines, κ.  Αντώνης Μανιαδάκης, με αφορμή  πρόσφατα δημοσιεύματα για την εταιρία. 

Η ανακοίνωση του κ. Αντώνη Μανιαδάκη

1. ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Όπως, τόσο ο Πρόεδρος της Minoan Lines κ. Emanuele Grimaldi όσο και εγώ προσωπικά έχουμε επανειλημμένα και ιδιαίτερα τονίσει σε συνεντεύξεις μας αλλά και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με δημοσιογράφους και φορείς, η γραμμή αυτή ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.

Η συγκεκριμένη γραμμή Πειραιάς – Ηράκλειο, πέραν της σημαντικότητας της στην Ελληνική ακτοπλοΐα, έχει σημαίνουσα σημασία για τη Minoan Lines, αφού το Ηράκλειο είναι η έδρα της εταιρείας μας, εδώ βρίσκονται οι ρίζες μας, και ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων σε στεριά και θάλασσα προέρχεται από την πόλη αυτή.

Φυσικά, υπάρχει έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, λόγω της δραστηριοποίησης υπό συνεργασία κοινοπρακτικού χαρακτήρα πλοίων της ΑΝΕΚ και Attica Group, όμως η εταιρεία μας έχει μάθει να παλεύει κάτω από αντίξοες συνθήκες και να αποδεικνύει την ποιοτική της υπεροχή. Πιο συγκεκριμένα, η Minoan Lines το πρώτο 7μηνο του έτους 2012 διακίνησε πάνω από 65% των επιβατών, πάνω από 60% των Ι.Χ. αυτοκινήτων και 45% περίπου των φορτηγών οχημάτων.

2. ΓΡΑΜΜΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΑΝΙΑ

Η διοίκηση της Minoan Lines, όπως είναι ήδη γνωστό, κατέθεσε προ εξαμήνου αιτήσεις στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, για τη δρομολόγηση των πλοίων της H/S/F EUROPA PALACE και H/S/F OLYMPIA PALACE, δύο εκ των μεγαλύτερων και ταχύτερων πλοίων στην κατηγορία τους, στη γραμμή Πειραιάς – Χανιά.

Με τη δρομολόγηση των πιο πάνω δίδυμων υπερσύγχρονων πλοίων της : 
* … θα υπήρχε αναβάθμιση της γραμμής με ποιοτικότερες υπηρεσίες και πιο ασφαλή πλοία 
* … θα απελευθερωνόταν ο ανταγωνισμός σε μία παραδοσιακή μονοπωλιακή γραμμή, πάγιο αίτημα των κατοίκων των Χανίων. 
* … θα δημιουργούντο επιπλέον θέσεις εργασίας σε 220 έλληνες ναυτικούς και επιπλέον θέσεις εργασίας στο λιμάνι προορισμού τους (Χανιά) 
* … θα ενισχυόταν η αύξηση της τουριστικής κίνησης μέσω του συστήματος μεταφορών που μόνο η εταιρεία μας διαθέτει στην Ελλάδα ως μέλος ενός εκ των μεγαλυτέρων ομίλων μεταφορών στην Ευρώπη.

Τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου, καίτοι διαπίστωσαν ότι πληρούνται οι όροι του νόμου για τη δρομολόγηση των παραπάνω πλοίων, εντούτοις γνωμοδότησαν αρνητικά, κατά σαφή παράβαση των διατάξεων του Ν. 2932/2001 και του Κανονισμού 3577/1992 και αντίθετα προς την σκοπούμενη ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού και την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και τον εμπορικό κόσμο, ενώ ουδέποτε λάβαμε μέχρι σήμερα την προβλεπόμενη θετική ή αρνητική απάντηση του αρμόδιου Υπουργού.

3. H/S/F EUROPA PALACE & H/S/F OLYMPIA PALACE

Με δεδομένη την άρνηση των Ελληνικών Αρχών για δρομολόγηση των δύο προαναφερόμενων πλοίων της Minoan Lines στα Χανιά και το γεγονός ότι η γραμμή Πάτρα – Βενετία είχε τη χαμηλότερη απόδοση από πλευράς κρατήσεων (πιθανότητα λόγω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης και το φόβο ορισμένων γερμανόφωνων τουριστών οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα) ακόμη και από το δύσκολο προηγούμενο έτος 2011, η διοίκηση της εταιρείας μας αποφάσισε, για την αποδοτικότερη οικονομική λειτουργία των πλοίων του στόλου τη ναύλωση των πλοίων αυτών, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας MINOAN ITALIA SpΑ.

Με την αποδρομολόγησή τους επιτεύχθηκε μείωση της υπερβάλλουσας χωρητικότητας των πλοίων στις γραμμές της Αδριατικής και εξορθολογισμός των εξόδων προς όφελος ακόμη και των ανταγωνιστών μας.

Όσον αφορά τους Έλληνες ναυτικούς μας, πληρώματα των δύο πλοίων (H/S/F EUROPA PALACE & H/S/F OLYMPIA PALACE) απορροφούνται στα πλοία της Minoan Lines και άλλων εταιρειών του Ομίλου Grimaldi.

Ολοκληρώνοντας επιτρέψτε μου να σημειώσω τα ακόλουθα :

Η Minoan Lines είναι και παραμένει η πλέον υγιής εταιρεία στον ελληνικό χώρο της επιβατηγού / οχηματαγωγού ναυτιλίας. Οι επιλογές της διοίκησης της εταιρείας, εκ του αποτελέσματος κρινόμενες, θεωρούνται μέχρι σήμερα, και μάλιστα στην συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, συνετές.

Επίσης, η Minoan Lines είναι η εταιρεία που με την ανθρωποκεντρική της φιλοσοφία τιμά το επιβατικό κοινό που την επιλέγει και κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου οι προσφερόμενες υπηρεσίες της να είναι πρωτοπόρες και επ’ ωφελεία των ταξιδιωτών.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή.

Με τιμή
Για τη MINOAN LINES
Αντώνης Μανιαδάκης
Διευθύνων Σύμβουλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v