Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ATE: Πλαφόν 50% στις αποζημιώσεις εργαζομένων

Πλαφόν στην αποζημίωση που θα λάβουν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ από την υπό εκκαθάριση πλέον τράπεζα θέτει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στις 10 Αυγούστου.

ATE: Πλαφόν 50% στις αποζημιώσεις εργαζομένων
Πλαφόν στην αποζημίωση που θα λάβουν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ από την υπό εκκαθάριση πλέον τράπεζα θέτει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στις 10 Αυγούστου στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Αρ. 2317).

Η απόφαση ορίζει ως ανώτατο όριο ύψους αποζημίωσης ανά δικαιούχο από απαίτηση, βάσει του άρθρου 154 γ του Πτωχευτικού Κώδικα (ν. 3588/2007, Α΄ 153), ποσοστό 50% επί της νόμιμης αποζημίωσης, σημειώνοντας ότι οι παραπάνω απαιτήσεις ικανοποιούνται προνομιακά από την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ.

Σημειώνεται ότι βάσει της συμφωνίας πώλησης του υγιούς χαρτοφυλακίου της ΑΤΕ στην Πειραιώς οι εργαζόμενοι της Αγροτικής θα αποζημιωθούν από την υπό εκκαθάριση ΑΤΕ και θα υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας στην Πειραιώς.

Παρότι δεν διευκρινίζεται στην απόφαση, το υπόλοιπο της αποζημίωσης πρακτικά θα δοθεί μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, για την οποία όμως θα απαιτηθούν χρόνια, αν συνυπολογιστεί ότι η εκκαθάριση της Τράπεζας Κρήτης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι υπογράφουν νέες συμβάσεις εργασίας στην Πειραιώς με κλιμάκια μισθοδοσίας που ίσχυαν στην ΑΤΕ ως την 31η Μαΐου 2012. Αυτό σημαίνει ότι δεν υφίστανται απώλεια μισθού, ενώ γλιτώνουν το νέο μαχαίρι μισθών που επέρχεται στις ΔΕΚΟ που δεν έχουν τηρήσει τον νόμο για μείωση των αμοιβών του προσωπικού τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v