Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Spider: Δραστική μείωση μισθολογικού κόστους

Τη δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους και των λοιπών δαπανών, ώστε να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα που προδιαγράφονται για τον όμιλο και να επιτύχει την άρση της επιτήρησης για τη μετοχή της αποφάσισε η Spider.

Spider: Δραστική μείωση μισθολογικού κόστους
Τη δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους καθώς και των λοιπών δαπανών, ώστε να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα που προδιαγράφονται για τον όμιλο και την εταιρία και να επιτύχει την άρση της επιτήρησης για τη μετοχή της αποφάσισε η διοίκηση της Spider.

Για το σκοπό αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η διαμόρφωση επιχειρηματικού σχεδίου με σκοπό την συνολική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της εταιρίας, ώστε να καταστεί βιώσιμη η λειτουργία της. Βασικοί άξονες στους οποίους κινείται το σχέδιο αυτό πέρα από την επιλογή προϊόντων και την δραστική περικοπή συνολικά των δαπανών, είναι η ρύθμιση των τραπεζικών δανείων με ανακεφαλαιοποίηση των τόκων και συμφωνία περιόδου χάριτος.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αρνητική κατάσταση της Spider οφείλεται στη σημαντική μείωση του κύκλου εργασιών τόσο του ομίλου όσο και της εταιρίας, με συνέπεια την ουσιαστική μείωση του μικτού περιθωρίου μη δυνάμενου να καλύψει τα λειτουργικά και χρηματοοικονομικά έξοδα.

Επειδή η μείωση των βασικών μεγεθών της εταιρείας και του ομίλου πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, όλοι οι χρηματοοικονομικοί δείκτες της εταιρείας και του ομίλου παρουσιάζουν δυσμενή εξέλιξη, με εξαίρεση τις θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές τόσο στον όμιλο όσο και στην εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v