Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΟΛ: Προσπάθειες εξόδου από επιτήρηση μετοχών

Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της ανακοίνωσε η εταιρεία ΔΟΛ Α.Ε., στο πλαίσιο των προσπαθειών εξόδου από τη μεταφορά των μετοχών της στην κατηγορία Επιτήρησης.

ΔΟΛ: Προσπάθειες εξόδου από επιτήρηση μετοχών
Το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της, ανακοίνωσε η εταιρεία ΔΟΛ Α.Ε., στο πλαίσιο των προσπαθειών εξόδου από τη μεταφορά των μετοχών της στην κατηγορία Επιτήρησης.

Οι μετοχές της ΔΟΛ Α.Ε., με την από 7.4.2011 απόφαση του Δ.Σ. του Χ.Α. μεταφέρθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης, με κριτήριο τη σχέση ενοποιημένων ζημιών της χρήσεως 2010 προς την ενοποιημένη καθαρή θέση της 31ης.12.2010.

Η αρνητική διαμόρφωση των αποτελεσμάτων του ομίλου οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δραματική μείωση των εσόδων της εκδοτικής δραστηριότητας τόσο των διαφημιστικών όσο και των εσόδων κυκλοφορίας, ως απόρροια της εκτεταμένης ύφεσης που πλήττει την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η εταιρεία.

Η εταιρεία, όπως ανακοίνωσε, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της δραματικής αυτής μείωσης ήδη από την προηγούμενη χρήση, αφενός έχει βάλει σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριότητων του ομίλου, μέσω της συγχώνευσης λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών (συγχώνευση των θυγατρικών εταιρειών ΔΟΛ Εκδόσεις Γυναικείων Περιοδικών Α.Ε. και Μιχαλακοπούλου Α.Ε. με τη μητρική ΔΟΛ Α.Ε.) καθώς και της πώλησης ή διακοπής ζημιογόνων δραστηριοτήτων (αθλητική εφημερίδα Εξέδρα, Eurostar A.E., Digital Shopping Α.Ε., Ελληνικά Γράμματα Α.Ε.), αφετέρου δε λαμβάνει μέτρα για τη δραστική περικοπή του κόστους και την προσαρμογή των εκδοτικών και διοικητικών δαπανών στις νέες συνθήκες της αγοράς.

Οι βασικοί άξονες για την επανεξέταση του εκδοτικού κόστους και την περικοπή των γενικών εξόδων αφορούν κυρίως αλλαγές στη διοικητική και εκδοτική δομή των εφημερίδων, στην ενοποίηση λειτουργιών, στη μείωση του κόστους των προωθητικών ενεργειών, του κόστους διανομής και των επιστροφών καθώς και των αμοιβών τρίτων και της μισθοδοσίας, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Βασικοί στόχοι της διοικήσεως του ομίλου ΔΟΛ είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο περιορισμός και εν τέλει η αναστροφή των ζημιών και η εύρεση των απαιτούμενων πόρων ώστε να αντιμετωπιστεί η παρούσα παρατεταμένη αρνητική οικονομική συγκυρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v