Groupama Φοίνιξ: Κέρδη 16,5 εκατ. το α' εξάμηνο

Θετικό αποτέλεσμα 16,5 εκ. ευρώ καταγράφει η Groupama Φοίνιξ ασφαλιστική για το 1ο εξάμηνο του 2012.

Groupama Φοίνιξ: Κέρδη 16,5 εκατ. το α εξάμηνο
Θετικό αποτέλεσμα 16,5 εκ. ευρώ καταγράφει η Groupama Φοίνιξ ασφαλιστική για το 1ο εξάμηνο του 2012.

H εταιρία, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τα καθαρά στοιχεία ενεργητικού της μετά την αύξηση κεφαλαίου ύψους 94 εκ. ευρώ που καταβλήθηκε στα μέσα Ιουνίου 2012από τον Όμιλο Groupama, όπως ανακοίνωσε.

Με την αύξηση αυτή καλύφθηκε πλήρως το κόστος της συνειδητής συμμετοχής της εταιρίας στο PSI και επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη του Ομίλου στην ελληνική θυγατρική του, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Groupama Φοίνιξ υπερβαίνει πλέον το 150% του αναγκαίου περιθωρίου φερεγγυότητας.
 
Επιπροσθέτως, η Εταιρία ολοκλήρωσε τον περασμένο Ιούλιο την εκποίησηόλων των ελληνικών ομολόγων που διέθετε, εκμηδενίζοντας κάθε έκθεση στους σχετικούς πιθανούς κινδύνους.

Με τη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων να διαμορφώνεται στα €89,3 εκ. για το πρώτο εξάμηνο του 2012, η Groupama Φοίνιξ διατηρεί τα μερίδια αγοράς που κατέκτησε το 2011. Σε μια αγορά που επηρεάζεται αρνητικά από την εγχώρια ύφεση, η εταιρία προσαρμόζει τα ασφαλιστικά της προϊόντα στις επικρατούσες οικονομικές συνθήκες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Οι προσπάθειές της αυτές επιβραβεύονται με αποτελέσματα, που στον κλάδο Αυτοκινήτου υπερτερούν κατά 2 μονάδες τουλάχιστον του μέσου όρου της αγοράς (βάσει των επισήμων στοιχείων που δημοσίευσε η ΕΑΕΕ για το πρώτο εξάμηνο), ενώ τα παραδοσιακά συμβόλαια Ζωής και συμπληρωματικών καλύψεων διατηρούνται σε ανάλογο επίπεδο με εκείνο του 2011 (-0,5%), εμφανίζοντας εξαιρετική σταθερότητα και αντοχή στην έντονα φθίνουσα πορεία των αντίστοιχων προγραμμάτων για την υπόλοιπη αγορά (-10,7%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v