ΣΕΚΑΠ: Έως 17/9 οι προσφορές για το 50,36%

Έως την ερχόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία πώλησης του 50,36% της ΣΕΚΑΠ θα πρέπει να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους στον σύμβουλο.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΣΕΚΑΠ: Έως 17/9 οι προσφορές για το 50,36%
Έως την ερχόμενη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία πώλησης του 50,36% της ΣΕΚΑΠ θα πρέπει να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους στον σύμβουλο. Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εξαγορά πακέτου μετοχών της ΣΕΚΑΠ, που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες το Σαββατοκύριακο.

Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι ο ειδικός εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ προτίθεται να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία διάθεσης του συνολικού ποσοστού μετόχων 50,36%, που κατέχει η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΣΕΚΑΠ. Για τον σκοπό αυτόν έχει ορίσει την εταιρεία Deloitte ως αποκλειστικό σύμβουλο για την ανωτέρω διαδικασία.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν σε αυτήν πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητά τους, αντίγραφα ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων της τελευταίας τριετίας, τη μετοχική σύνθεσή τους και τις γενικότερες προθέσεις τους όσον αφορά την ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ.

Η διαδικασία προβλέπει ότι μετά την αξιολόγηση των στοιχείων που θα υποβληθούν από τον ειδικό εκκαθαριστή με τη βοήθεια του συμβούλου, οι υποψήφιοι που θα προκριθούν θα ενημερωθούν για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας, θα λάβουν πρόσθετη πληροφόρηση για την εταιρεία και θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις της ΣΕΚΑΠ και να κάνουν τον δικό τους ειδικό έλεγχο πριν υποβάλουν τη δεσμευτική τους προσφορά.

Με βάση πληροφορίες, στόχος του ειδικού εκκαθαριστή και του συμβούλου είναι να ολοκληρωθεί η πώληση της καπνοβιομηχανίας, η οποία είχε ναυαγήσει στις αρχές της χρονιάς, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου - αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με στελέχη της καπνοβιομηχανίας, έχουν σταλεί επιστολές προς τους επενδυτές που είχαν εκδηλώσει κατά το πρόσφατο παρελθόν ενδιαφέρον για την απόκτηση της καπνοβιομηχανίας προκειμένου να διερευνηθεί αν αυτό υφίσταται ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη άνοιξη, λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές, ο ινδικός όμιλος Bommidala Enterprises Ltd., υποψήφιος επενδυτής για την αγορά του 50,36% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, είχε αποσύρει την προσφορά, οδηγώντας σε ναυάγιο τον διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΕΚΑΠ υποχώρησε πέρυσι στα 29,527 εκατ. ευρώ από 36,033 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ ο κύκλος εργασιών της μητρικής μειώθηκε στα 28,647 εκατ. από 35 εκατ. που ήταν στη χρήση του 2010.

Σε ό,τι αφορά την καθαρή ζημία, σε επίπεδο ομίλου διαμορφώθηκε πέρυσι στα 15,776 εκατ. ευρώ από 18,542 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ σε επίπεδο μητρικής η καθαρή ζημία ανήλθε σε 15,1443 εκατ. ευρώ έναντι 17,950 εκατ. ευρώ στη χρήση 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v