Sprider: Φορολογικό πιστοποιητικό με επιφύλαξη

Η Sprider γνωστοποιεί ότι σε συνέχεια του ειδικού φορολογικού ελέγχου για την χρήση 2011, που διενεργήθηκε από τους νόμιμους ελεγκτές εκδόθηκε φορολογικό πιστοποιητικό με συμπέρασμα: «Με Επιφύλαξη και Θέμα Έμφασης».

Sprider: Φορολογικό πιστοποιητικό με επιφύλαξη
Η Sprider γνωστοποιεί ότι σε συνέχεια του ειδικού φορολογικού ελέγχου για την χρήση 2011, που διενεργήθηκε από τους νόμιμους ελεγκτές εκδόθηκε φορολογικό πιστοποιητικό με συμπέρασμα: «Με Επιφύλαξη και Θέμα Έμφασης».

Όσον αφορά την γνώμη με επιφύλαξη από τον έλεγχο των νομίμων ελεγκτών προέκυψε ότι λόγω της καταστροφής των βιβλίων και στοιχείων της Εταιρίας από την πυρκαγιά της 13/02/2012, έχουν εφαρμογή διατάξεις του άρθρου 32 του νόμου 2238/1994, περί εξωλογιστικού προσδιορισμού του καθαρού εισοδήματος της επιχείρησης για τις ανέλεγκτες χρήσεις 2009 έως 2011.

Για το λόγο αυτό οι νόμιμοι ελεγκτές διατηρούν επιφύλαξη σχετικά με την επάρκεια της πρόβλεψης που έχει διενεργήσει η Εταιρία στις οικονομικές της καταστάσεις για τις ανωτέρω ανέλεγκτες χρήσεις.

Όσον αφορά την έμφαση θέματος, οι νόμιμοι ελεγκτές εφιστούν την προσοχή του επενδυτικού κοινού στη σημείωση 5.15 των οικονομικών καταστάσεων, όπου περιγράφεται ότι η μητρική εταιρία, λόγω μη συμμόρφωσης με καθορισμένους οικονομικούς δείκτες υφιστάμενου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου συνολικού ποσού 22.600 χιλ., βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τα πιστωτικά ιδρύματα με σκοπό τον επανακαθορισμό των όρων του εν λόγω δανείου.

Παράλληλα, στη σημείωση 6.4, γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της μητρικής εταιρίας και του Ομίλου υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων στοιχείων του ενεργητικού του κατά ποσό 25.386 χιλ. και 28.457 χιλ. αντίστοιχα, γεγονός το οποίο ενδεχομένως να υποδηλώνει την ύπαρξη αβεβαιότητας σχετικής με την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητάς της μητρικής εταιρίας και του Ομίλου, η οποία εξαρτάται από την επαναδιαπραγμάτευση του υφιστάμενου δανεισμού της μητρικής εταιρίας.

Όπως αναφέρεται στην ίδια σημείωση, η Διοίκηση του Ομίλου έχει σχεδιάσει την λήψη κατάλληλων μέτρων για τη βελτίωση της χρηματοοικονομικής του θέσης και την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων του. Στην γνώμη των νομίμων ελεγκτών δεν διατυπώνεται επιφύλαξη σε σχέση με το θέμα αυτό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v