Έκλεισε το deal Γερμανού - Wind

Τη μετοχική συνεργασία του ομίλου εταιρειών Πάνος Γερμανός με τη Wind προβλέπει μεταξύ άλλων η στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών με 15ετή χρονική διάρκεια. Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας και οι τρεις πυλώνες.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Έκλεισε το deal Γερμανού - Wind
Τη μετοχική συνεργασία του ομίλου εταιριών Πάνος Γερμανός με τη Wind προβλέπει μεταξύ άλλων η στρατηγική συνεργασία των δύο εταιριών με 15ετή χρονική διάρκεια, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγο.

Η στρατηγική συνεργασία των δύο πλευρών στηρίζεται σε τρεις πυλώνες:

- Στην αποκλειστική εμπορική διάθεση προϊόντων της Wind μέσα από το σύνολο του δικτύου καταστημάτων του ομίλου Γερμανού (Public, Multirama, www.getitnow.gr).

- Σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συνεργίες για τα καταστήματα Wind.

- Στη μετοχική σχέση η οποία προβλέπει ότι η συμμετοχή του ομίλου Γερμανού στη Wind Hellas θα φτάσει το 10% κλιμακωτά από το 2013 έως και το 2016, στη βάση συγκεκριμένων στόχων συνδέσεων και τζίρου που έχουν συμφωνηθεί.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία έχει διάρκεια 15ετίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Wind, Νάσος Ζαρκαλής, τόνισε ότι δεν πρόκειται για εμπορική συμφωνία, αλλά για έναν "γάμο", για ένα μακροχρόνιο δέσιμο των δύο εταιριών, που όπως ανέφερε μοιράζονται κοινά οράματα, στόχους και κουλτούρα.

"Είναι μια συνεργασία win-win-win", δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε ακόμη ότι η Wind έχει αντιμετωπίσει επιτυχώς τις δικές της προκλήσεις, ολοκληρώνοντας την αναδιάρθρωση του δανεισμού της αλλά και τον εσωτερικό μετασχηματισμό της.

"Σήμερα η εταιρία δεν έχει ούτε 1 ευρώ δάνεια, έχει ισχυρή ρευστότητα και θετικές ταμειακές ροές, ενώ εξυπηρετεί το κόστος εκμοντερνισμού του δικτύου καθώς και το κόστος για την ανανέωση των αδειών, ύψους 90 εκατ. ευρώ, από ίδιους πόρους", υπογράμμισε ο κ. Ζαρκαλής.

Για τον Π. Γερμανό η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί την επάνοδό του σε μια αγορά που γνωρίζει πολύ καλά και θεωρεί ότι μπορεί να παράγει αξία για τις επιχειρήσεις του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σήμερα δραστηριοποιείται στην Πολωνία και στην Κύπρο ως πάροχος κινητής τηλεφωνίας, ενώ επίσης διαθέτει περισσότερα από 1.500 καταστήματα και στις τρεις χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις αρχές Οκτωβρίου θα δούμε στην πράξη τι σημαίνει για τους καταναλωτές η νέα συνεργασία καθώς θα ξεκινήσει η εμπορική διάθεση των προϊόντων της WIND από τα Public και τα υπόλοιπα σημεία πώλησης του ομίλου Π. Γερμανού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v