Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΤΕbank: Πούλησε τη Δωδώνη στη κ/ξ S.I.

Η ΑΤΕbank υπό Ειδική Εκκαθάριση ανακοινώνει ότι υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του κατεχομένου από αυτή ποσοστού της «ΔΩΔΩΝΗ» από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.», έναντι τιμήματος περίπου 21 εκ.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΑΤΕbank: Πούλησε τη Δωδώνη στη κ/ξ S.I.
Με κατάληψη του εργοστασίου της Δωδώνη στα Ιωάννινα απάντησαν οι συνεταιριστές και οι κτηνοτρόφοι στην ανακοίνωση της ΑΤΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, σε δηλώσεις του στο euro2day σημείωσε ότι το εργοστάσιο τελεί υπό κατάληψη από τους συνεταιριστές, τους κτηνοτρόφους και όλους τους φορείς της Ηπείρου.

Σε ερώτηση του euro2day αν μεταξύ των φορέων που στηρίζουν την κατάληψη περιλαμβάνονται και βουλευτές, ο κ. Μπαλτογιάννης υποστήριξε ότι και αυτοί τάσσονται υπέρ αυτής της κίνησης, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει.

Ο ίδιος δε, δεν δέχεται ότι η εταιρία πουλήθηκε. Σημειώνεται ότι οι συνεταιριστές, που είναι και ο δεύτερος βασικός μέτοχος της γαλακτοβιομηχανίας, είχαν ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, αίτημα για το οποίο δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από την ΑΤΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Το ξεπούλημα της Δωδώνη δεν θα περάσει

Σε ανακοίνωσή τους, οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ, Χ. Μαντάς, Ο. Γεροβασίλη και Κ. Μπάρκας κάνουν λόγο για ξεπούλημα.  

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σήμερα ζούμε τα αποκαλυπτήρια του ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΤΕbank υπό ειδική εκκαθάριση, η γαλακτοβιομηχανία δόθηκε στο κοινοπρακτικό σχήμα «SI» στην οποία συμμετέχει η επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP κατά 90% και η ΣΙΜΟΣ Food Group AE κατά 10%.

Όμως η συγκυβέρνηση της καταστροφής πρέπει να γνωρίζει καλά ότι όποιες συμφωνίες και να κάνει για το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού αυτές θα μείνουν στα χαρτιά. Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτή την επιχείρηση ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στις προσπάθειες των φυσικών της ιδιοκτητών, μαζί με όλο τον λαό της Ηπείρου, για να λειτουργήσει η ΔΩΔΩΝΗ, χωρίς αφεντικά. Αποτελεί ύψιστο καθήκον για μας μέσα και έξω από τη Βουλή, μαζί με όλο τον λαό της Ηπείρου, να ματαιώσουμε αυτό το έγκλημα, που θα πλήξει καίρια την κτηνοτροφία στη περιοχή, τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΩΔΩΝΗΣ και ευρύτερα την τοπική οικονομία.

Οι βουλευτές

Χρήστος Μαντάς
Όλγα Γεροβασίλη
Κώστας Μπάρκας"

Νωρίτερα, η ΑΤΕbank ανακοίνωσε ότι υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του κατεχομένου από αυτή ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΩΔΩΝΗ» από το κοινοπρακτικό σχήμα «S.I.» με σύνθεση 90% την Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group Α.Ε. , έναντι Τιμήματος περίπου 21 εκ.

Σύμφωνα και με τις ανειλημμένες από τον αγοραστή συμβατικές υποχρεώσεις, με την συμφωνία, εκτός των άλλων, επιδιώκεται :

*Η ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ στην Εγχώρια και στη Διεθνή Αγορά με διατήρηση της έδρας της στα Ιωάννινα, η αξιοποίηση του προσωπικού, οι Επενδύσεις στις υποδομές στις εγκαταστάσεις της εταιρίας και στην προώθηση των προϊόντων, η διατήρηση και ανάπτυξη της τοπικής ζώνης γάλακτος, η ενδυνάμωση των σχέσεων της εταιρίας με τους κτηνοτρόφους και γενικά με τους προμηθευτές της με σεβασμό στο περιβάλλον και η υποστήριξη της Τοπικής Κοινωνίας.

Σύμβουλοι της ΑΤΕbank υπό Ειδική Εκκαθάριση είναι η Alpha Bank Α.Ε., η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και η Δικηγορική Εταιρία Σαραντίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v