Eurobank: Θα αξιολογήσουμε την πρόταση της ΕΤΕ

Το ΔΣ της Eurobank θα αξιολογήσει περαιτέρω, με εποικοδομητικό πνεύμα την προτεινόμενη επιχειρηματική ενοποίηση με την ΕΤΕ, αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Ν. Νανόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Eurobank: Θα αξιολογήσουμε την πρόταση της ΕΤΕ
Το ΔΣ της Eurobank θα αξιολογήσει περαιτέρω, με εποικοδομητικό πνεύμα την προτεινόμενη επιχειρηματική ενοποίηση με την ΕΤΕ, με γνώμονα το συμφέρον όλων των ενδιαφερόμενων, αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Ν. Νανόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Κατόπιν αρχικών διερευνητικών συζητήσεων, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης ανταλλαγής για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank, προσφέροντας ως αντάλλαγμα 58 νέες μετοχές της ΕΤΕ για κάθε 100 μετοχές της Eurobank που αντιστοιχεί σε €1,17 ανά μετοχή της Eurobank, βάσει της χρηματιστηριακής τιμής κλεισίματος της μετοχής της ΕΤΕ στις 4/10/2012.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κος Νικόλαος Νανόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η δημόσια πρόταση ανταλλαγής εντάσσεται στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας ενοποίησης του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. Το ΔΣ της Eurobank θα αξιολογήσει περαιτέρω, με εποικοδομητικό πνεύμα την προτεινόμενη επιχειρηματική ενοποίηση με γνώμονα το συμφέρον όλων των ενδιαφερόμενων, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων, των πελατών, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας.»

Το ΔΣ της Eurobank επικουρούμενο από τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους του, ήτοι τις Barclays, Deutsche Bank και Goldman Sachs International θα εξετάσει την ουσία τους όρους και τις προϋποθέσεις της δημόσιας πρότασης ανταλλαγής και θα εκφράσει την άποψή του επ’ αυτής όποτε και όπως απαιτείται σύμφωνα με το Ν. 3461/2006.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v