Allianz Ελλάδος: Λειτουργική κερδοφορία στο 6μηνο

Η Allianz Ελλάδος κατάφερε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 να καταγράψει έσοδα 110,6 εκατ. ευρώ και να αυξήσει τη λειτουργική κερδοφορία κατά 51,8%. Μειώσεις σε ασφάλιστρα. Νέα προϊόντα στις Ασφαλίσεις Ζωής.

Allianz Ελλάδος: Λειτουργική κερδοφορία στο 6μηνο
Με κύριο μοχλό στήριξης των εργασιών της τις Γενικές Ασφαλίσεις, η Allianz Ελλάδος κατάφερε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 να καταγράψει έσοδα 110,6 εκατ. ευρώ από το σύνολο των δραστηριοτήτων της και να αυξήσει τη λειτουργική κερδοφορία κατά 51,8% στα 12,8 εκατ. ευρώ χάρη στην καλή διαχείριση των ζημιών και των στοιχείων κόστους.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η καλή εικόνα σε επίπεδο κερδοφορίας, επέτρεψε στην Allianz Ελλάδος να προχωρήσει φέτος σε μειώσεις στα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, μειώσεις που σε κάποιες περιοχές της επικράτειας ξεπέρασαν και το 20%.

Κεφαλαιακά, η Allianz Ελλάδος εμφανίζεται ενισχυμένη, καθώς τον Ιούνιο αποφασίστηκε η κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρίας από τον Όμιλο Allianz κατά 134 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή, πέραν του ότι αποτυπώνει την ξεκάθαρή απόφαση του Ομίλου να παραμείνει στην Ελληνική αγορά, ήρθε σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε ο Όμιλος Allianz, το Μάρτιο του 2012, να συμμετάσχει στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου, υποστηρίζοντας έμπρακτα τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους και ανόρθωσης της Ελληνικής Οικονομίας. Στο πρόγραμμα αυτό, συμμετείχε και η Allianz Ελλάδος με ομόλογα ονομαστικής αξίας 300 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο εξάμηνο του 2012 και με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, ο κύκλος εργασιών της Allianz Ελλάδος από το σύνολο των δραστηριοτήτων της (ασφάλειες, αμοιβαία κεφάλαια, λοιπές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες) μειώθηκε κατά 9,5%. Η λήξη του εξαμήνου βρήκε την Allianz Ελλάδος να εξυπηρετεί περισσότερους από 315.000 πελάτες, σε όλα τα φάσμα των ασφαλιστικών αναγκών.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, Πέτρος Παπανικολάου, σχολιάζοντας την πορεία της εταιρείας, δήλωσε ότι “μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, συγκρατούμε τις πωλήσεις μας και με σωστή διαχείριση ενισχύουμε την κερδοφορία μας. Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, αλλά και ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης, εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε επιπλέον το μερίδιο αγοράς που κατέχουμε.”

Αναφερόμενος στη στρατηγική της Allianz Ελλάδος, ο κ. Παπανικολάου τόνισε: “Συνεχίζουμε προσηλωμένοι στους στόχους μας για κερδοφόρα αύξηση μεριδίων αγοράς. H άμεση αποζημίωση, η συνετή διαχείριση των κεφαλαίων, η δίκαιη τιμολογιακή πολιτική, οι αξιόπιστες λύσεις και η προσήλωση στον πελάτη και στις ανάγκες του, αποτελούν διαχρονικά τα δυνατά μας σημεία. Στοιχεία που μας βοηθούν να επιτύχουμε την αποστολή μας να καταστούμε ο έμπιστος εταίρος για τους πελάτες, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και την κοινωνία.»
Αύξηση μεριδίων στις Γενικές Ασφαλίσεις

Σθεναρές αντιστάσεις επέδειξε η Allianz Ελλάδος στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων, με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται στα 59 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 7,4% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2011, όταν σε επίπεδο συνολικής αγοράς και σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος η πτώση ήταν της τάξης του 11,4%.

Η λειτουργική κερδοφορία βελτιώθηκε κατά 82% και διαμορφώθηκε στα 12,1 εκατ. ευρώ, χάρη στην καλή διαχείριση των ζημιών και τον εξορθολογισμό των λειτουργικών εξόδων. Ο Δείκτης Ζημιών για το πρώτο εξάμηνο του 2012 διαμορφώθηκε στο 43,9% έναντι 56,7% που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Σημαντική βελτίωση σημειώθηκε στο δείκτη Combined Ratio ο οποίος διαμορφώθηκε στο 77,8% έναντι 91,9% τον Ιούνιο του 2011.

Η συνολική αποθεματοποίηση του κλάδου αυτοκινήτου διαμορφώθηκε στο κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου του έτους στο 170,9%, εξασφαλίζοντας για τους πελάτες της Allianz Ελλάδος επάρκεια αποθεμάτων από τις υψηλότερες στην αγορά.

Με νέα προϊόντα στις Ασφαλίσεις Ζωής

Σε ότι αφορά την παραγωγή στις ασφαλίσεις Ζωής, αυτή διαμορφώθηκε για την Allianz Ελλάδος στα 50,6 εκατ. ευρώ μειωμένη κατά 10,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011. Η Allianz Ελλάδος πέτυχε και για το πρώτο εξάμηνο του 2012 λειτουργική κερδοφορία στον κλάδο των ασφαλίσεων ζωής, η οποία διαμορφώθηκε στο 1,1 εκατ. ευρώ.

Στον κλάδο Ζωής, η Allianz Ελλάδος πρόσφατα πρόσθεσε στις σύγχρονες προτάσεις της στους τομείς της Σύνταξης και της Αποταμίευσης, δύο νέες πρωτοποριακές λύσεις Συσσώρευσης Κεφαλαίου με επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια της Pimco, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για δραστηριότητες που συνεχίζουν να αποτελούν στρατηγικές προτεραιότητές της και για το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v