Nestle: Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα

Ισχυρές αντιστάσεις σε μια αγορά η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε βαθιά ύφεση επέδειξε η Nestle στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη χώρα, τόνισε ο Laurent Dereux, διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Nestle: Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα
Ισχυρές αντιστάσεις σε μια αγορά η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε βαθιά ύφεση επέδειξε για ένα ακόμη τρίμηνο η Nestle στην Ελλάδα. Θετική αναπτυξιακή πορεία, η οποία επισημάνθηκε στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Laurent Dereux, διευθύνων σύμβουλος της Nestle Ελλάς, σημείωσε: «Τα αποτελέσματα του εννεαμήνου επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, όπου λειτουργούμε τέσσερα εργοστάσια και απασχολούμε πάνω από 1.000 μόνιμους εργαζομένους.

Είμαστε εδώ και χάρη στο συντονισμό, τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση αυτών των ανθρώπων αποδεικνύουμε ότι μπορεί να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη ακόμη και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Εργαζόμαστε με υπευθυνότητα και όραμα και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια με κάθε τρόπο: με τα προϊόντα, τη λειτουργία μας και τις κοινωνικές μας δράσεις».

Αναλυτικότερα, ο καφές εξακολουθεί να ανθίσταται στην κρίση, πετυχαίνοντας πολύ καλές επιδόσεις απέναντι στα υπόλοιπα ροφήματα.

Ιδιαίτερα καλή ήταν η σεζόν και για την κατηγορία του παγωτού, που ενισχύθηκε από τις καλές καιρικές συνθήκες αλλά και από τα λανσαρίσματα, όπως το Pirulo Jungly, το ξυλάκι που «ξεφλουδίζεται», τα ξυλάκια Boss Cookie Premium με μεγάλα τραγανά κομμάτια μπισκότου, αλλά και η οικονομική σειρά γνωστών παγωτών της Nestle στα ψυγεία με το σήμα «Και τα ρέστα παγωτό».

Σημαντικό ρόλο στην επίδοση 9μήνου έπαιξε και η πολυπροϊοντική ενέργεια «Το σπίτι μας κερδίζει», κίνηση που υλοποίησε η εταιρεία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για να προσφέρει τα πιο γνωστά προϊόντα της σε μεγάλες προσφορές. Φέτος η ενέργεια αυτή συνδυάστηκε και με μία πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσω της στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS με τα προϊόντα για μία ολόκληρη χρονιά.??

Την ίδια ώρα, η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, το πλάνο για επενδύσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ μέσα στο 2012 υλοποιείται σταθερά.

Σε επίπεδο ομίλου Nestle, στο εννεάμηνο κατεγράφη αύξηση πωλήσεων 11% σε 67,6 δισ. ελβετικά φράγκα, οργανική ανάπτυξη 6,1%, πραγματική εσωτερική ανάπτυξη 2,9%, οργανική ανάπτυξη 11,7% στις αναδυόμενες αγορές και 2,4% στις ανεπτυγμένες. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου του ομίλου επιβεβαιώνουν τις προβλέψεις για το έτος: οργανική ανάπτυξη 5% - 6%, βελτίωση περιθωρίου και συγκρίσιμων κερδών ανά μετοχή σε σταθερά νομίσματα.

Ειδικότερα, και σε ό,τι αφορά τη Ζώνη της Ευρώπης, οι πωλήσεις ανήλθαν στα 11,2 δισ. ελβετικά φράγκα, πετυχαίνοντας οργανική ανάπτυξη 1,9% και πραγματική εσωτερική ανάπτυξη 0,5%.

Ο Paul Bulcke, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Nestle, δήλωσε:

«Η ανάπτυξη της Nestle τους πρώτους αυτούς εννέα μήνες βρίσκεται σε συμφωνία με τις προσδοκίες μας. Είναι το αποτέλεσμα των ικανοτήτων μας που έχουν χτιστεί εδώ και χρόνια στον τομέα της καινοτομίας, της διανομής και της σχέσης με τους καταναλωτές μας. Είχαμε διψήφια ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές, όπου διευρύνουμε το δίκτυο και ενισχύουμε τα προσφερόμενα προϊόντα. Αναπτυσσόμαστε και στις έντονα ανταγωνιστικές ανεπτυγμένες αγορές, παρά τη γενική οικονομική δυσκολία και τα χαμηλά επίπεδα καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Συνεχίζουμε την πραγματική εσωτερική ανάπτυξη, που σε συνδυασμό με κάποιες υποχωρήσεις στις πιέσεις κόστους μας επιτρέπει να επιβεβαιώσουμε τις προβλέψεις μας για το έτος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v