Sprider: Νέος γύρος με λουκέτα καταστημάτων

Συνέχεια στο κλείσιμο καταστημάτων της δίνει η αλυσίδα Sprider, η οποία μετά τις κινήσεις που πραγματοποίησε το καλοκαίρι προγραμματίζει το κλείσιμο ακόμη 10-15 σημείων έως το τέλος του χρόνου.

Sprider: Νέος γύρος με λουκέτα καταστημάτων
Συνέχεια στο κλείσιμο καταστημάτων της δίνει η αλυσίδα Sprider. Μετά τις κινήσεις που πραγματοποίησε το καλοκαίρι, προγραμματίζει το κλείσιμο ακόμη 10-15 σημείων έως το τέλος του χρόνου. Η αλυσίδα επιχειρεί με κάθε τρόπο να μειώσει τα λειτουργικά έξοδα προκειμένου αυτά να ανταποκρίνονται στον σημερινό της τζίρο, ο οποίος συνεχίζει να υποχωρεί ραγδαία.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης της αλυσίδας, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης, που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο, συζητήθηκε η τρέχουσα οικονομική κατάσταση της εταιρείας, η οποία τρέχει με ρυθμούς μείωσης των πωλήσεων κατά 25%, παρά την πολιτική προσφορών που ακολουθεί.

Σε αυτές τις συνθήκες, η εταιρεία επιχειρεί τη μεγαλύτερη δυνατή πτώση στο κόστος μέσω μειώσεων μισθών αλλά και ενοικίων, ενώ ταυτόχρονα προχωρά σε μείωση του δικτύου της. Σήμερα, το δίκτυο της Sprider περιλαμβάνει 95 καταστήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στη Βουλγαρία και 1 στην Κύπρο.

Έως το τέλος του 2012 υπάρχει πρόβλεψη για κλείσιμο 10-15 καταστημάτων στην Ελλάδα, ενώ επιπλέον εξετάζεται και το ενδεχόμενο αποχώρησης της αλυσίδας από την αγορά της Βουλγαρίας, δεδομένου ότι η δραστηριότητα στη γειτονική χώρα έχει αποβεί ζημιογόνος για τον όμιλο. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η εταιρεία αποχώρησε από την αγορά της Ρουμανίας, πωλώντας τη θυγατρική της έναντι 640.000 ευρώ.

Πέραν των οικονομικών κινήσεων, η διοίκηση της αλυσίδας πρότεινε τη μεταφορά της έδρας της Sprider στη Θεσσαλονίκη. Με επίσημη ερμηνεία από τη διοίκησή της πως οι σχέσεις των βασικών μετόχων της με την οικογένεια Χατζηιωάννου -με την αγορά της Βόρειας Ελλάδας (λόγω και της παρουσίας των εργοστασίων παραγωγής της ομώνυμης εταιρείας στην Ξάνθη) θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τη δραστηριότητα της Sprider, εγκρίθηκε η απόφαση μεταφοράς της έδρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v