Merck: Το Erbitux μπορεί να εισαχθεί μέσω ΙΦΕΤ

Το Erbitux δεν διατίθεται στην ελληνική αγορά, αλλά μπορεί να εισαχθεί μέσω ΙΦΕΤ υποστηρίζει η εταιρεία Merck.

Merck: Το Erbitux μπορεί να εισαχθεί μέσω ΙΦΕΤ
Το Erbitux δεν διατίθεται στην ελληνική αγορά, αλλά μπορεί να εισαχθεί μέσω ΙΦΕΤ υποστηρίζει η εταιρεία Merck με αφορμή τις πληροφορίες ότι σταματά την πώληση του στα ελληνικά νοσοκομεία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Erbitux® δεν διατίθεται στην ελληνική αγορά από τον Μάιο του 2011. Δεν διατίθεται μέσω νοσοκομείων ή φαρμακείων.

Το σκεύασμα ενδείκνυται στην αντιμετώπιση του καρκίνου του παχέος εντέρου και του καρκίνου κεφαλής και τραχήλου και η διάθεσή του ήταν αποκλειστικά νοσοκομειακή.

Για οποιοδήποτε ασθενή κριθεί απαραίτητη η θεραπεία με Erbitux®, η εισαγωγή και η διάθεσή του μπορεί να γίνει μέσω του Ινστιστούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), κατόπιν έγκρισης Επιστημονικής Επιτροπής δημόσιου νοσοκομείου.

Το Μάιο του 2011, η Merck A.E. Ελλάς ενημέρωσε ως όφειλε τις αρμόδιες Αρχές για την απόφαση αυτή και προέβη σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες που καθορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων».

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι «δεν επηρεάστηκε η κυκλοφορία του Erbitux® στην Κύπρο ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Όλα τα υπόλοιπα προϊόντα του Ομίλου διατίθενται κανονικά στην ελληνική αγορά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v