Οι προσφορές για την εξαγορά της ΔΕΠΑ

Οι ρωσικές Gazprom και Sintez και η SΟCAR του Αζερμπαϊτζάν συγκαταλέγονται μεταξύ των κύριων πλειοδοτών (main bidders) για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

Οι προσφορές για την εξαγορά της ΔΕΠΑ
Οι ρωσικές Gazprom και Sintez και η SΟCAR του Αζερμπαϊτζάν συγκαταλέγονται μεταξύ των κύριων πλειοδοτών (main bidders) για την εξαγορά της ΔΕΠΑ, ανέφεραν στο Reuters τρεις καλά πληροφορημένες πηγές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μη δεσμευτική προσφορά κατατέθηκε από ισραηλινή εταιρία. Από ελληνικές εταιρίες μη δεσμευτική προσφορά κατέθεσε η Μ&Μ Gas (Μυτιληναίος - Motor Oil)

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα έληξε η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

Η ανακοίνωση του ομίλου Μυτιληναίου

"Σε συνέχεια της από 28/03/2012 ανακοίνωσης, η «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ» ανακοινώνει ότι στις 5/11/2012 υπέβαλλε μη δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «ΔΕΠΑ» μαζί με την εταιρεία «ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.» και την κοινών συμφερόντων εταιρεία «Μ ΚΑΙ Μ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ».

Η τελευταία έχει οριστεί ως επικεφαλής της κοινοπραξίας με ποσοστό συμμετοχής 80%, έναντι 10% εκάστου των δύο ομίλων. Η κατά 100% θυγατρική της «ΔΕΠΑ» με την επωνυμία «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΙΟΥ (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.» δεν αποτελεί αντικείμενο της υποβληθείσας προσφοράς.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος της κοινοπραξίας έχει οριστεί η Citigroup Global Markets Limited.

Σε περίπτωση συγκεκριμένης εξέλιξης επί της διαδικασίας, η Εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και τις εποπτικές αρχές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v