Geniki Bank: Τέσσερις συμφωνίες με SoGen

Tους λογαριασμούς τους κλείνουν με τέσσερις συμφωνίες τεχνικής φύσης, η Geniki Bank και η
SocieteGenerale, ενόψει της μεταβίβασης των μετοχών της εισηγμένης από την SocieteGenerale στην Τράπεζα Πειραιώς.

Geniki Bank: Τέσσερις συμφωνίες με SoGen
Tους λογαριασμούς τους κλείνουν με τέσσερις συμφωνίες τεχνικής φύσης, η Geniki Bank και η Societe Generale, όψει της μεταβίβασης των μετοχών της εισηγμένης από την Societe Generale στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αναλυτικότερα, η Έκτακτη Γ.Σ. της Geniki Bank στις 15.11.2012  αποφάσισε ότι εν όψει της μεταβίβασης στην Τράπεζα Πειραιώς του συνόλου της συμμετοχής της Societe Generale στην Geniki Bank, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσει η Τράπεζα να είναι μέλος του ομίλου της Societe Generale, προτάθηκε η Societe Generale και η Τράπεζα, (μητρική και θυγατρική) να συνάψουν τις ακόλουθες συμφωνίες για τις οποίες χορηγήθηκε η άδεια της Γενικής Συνέλευσης καθόσον πρόκειται για « συναλλαγές μεταξύ συνδεδεμένων μερών».

Ειδικότερα θα συναφθούν:

(Α) «Συμφωνία Εκχώρησης εμπορικών σημάτων", σύμφωνα με τη οποία η Societe Generale θα μεταβιβάσει στην Τράπεζα το εμπορικό σήμα "Γενική" στην τιμή των 5.000 ευρώ.
 
(Β) «Συμφωνία μετάβασης», η οποία προβλέπει ότι

(i) η Societe Generale και η Τράπεζα θα τερματίσουν τρεις ενδοομιλικές συμφωνίες στις οποίες είναι συμβαλλόμενα μέρη δηλαδή την Συμφωνία Αμοιβών Υπηρεσιών Πληροφορικής , την Συμφωνία Αμοιβών Εταιρικών Υπηρεσιών, την Συμφωνία Brahms (Intra-Group IT Services Fees Agreement, Intra-Group Corporate Services Fees Agreement Agreement Brahms)και η

(ii) η Societe Generale θα παρέχει στην Τράπεζα ορισμένες πληροφορίες και δεδομένα που σχετίζονται με την Τράπεζα, της ήταν διαθέσιμα και αποθηκεύονταν στα διάφορα συστήματα στα οποία η Τράπεζα δεν θα έχει πλέον πρόσβαση ως συνέπεια του τερματισμού των εν λόγωενδο-ομιλικών συμφωνιών και

(iii) η Societe Generale και η Τράπεζα θα τροποποιήσουν τη «Συμφωνία για την πρόσβαση από τις θυγατρικές του ομίλου Societe Generale στο δίκτυο SWIFT Net και τις συναφείς υπηρεσίες» με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 2006.

(Γ) «Συμφωνία σχετικά με το δάνειο μειωμένης εξασφάλισης", η οποία προβλέπει (i) την αποπληρωμή από την Τράπεζα στη Societe Generale ποσού 125 εκ. ευρώ που αποτελεί το αρχικό κεφάλαιο ομολογιακού δανείου μειωμένης εξασφάλισης (συν τους δεδουλευμένους και μη καταβληθέντες τόκους) που χορηγήθηκε από την τελευταία στην πρώτη σύμφωνα με το «Πρόγραμμα» και τη «Συμφωνία Συνδρομής» με ημερομηνία 14/12/ 2006 με κεφάλαια που χορήγησε η Societe Generale στην Τράπεζα ως προκαταβολή κεφαλαίου προκειμένου η Τράπεζα να προβεί στην επιστροφή του ανωτέρω ποσού και ως αποτέλεσμα της συμφωνίας μεταβίβασης στην μετατροπή του ανωτέρω δανείου σε προκαταβολή και (ii) τη λήξη του Προγράμματος και της Συμφωνίας Συνδρομής.

(Δ) «Συμφωνίες Τερματισμού χρηματοδότησης»που προβλέπουν την λήξη τριών συμφωνιών που έχουν συναφθεί μεταξύ της Societe Generale και της Τράπεζας στις 2 Απριλίου 2007, 22 Δεκεμβρίου του 2011 και 4 του Ιανουαρίου 2012,αντίστοιχα,σύμφωνα με τις οποίες η Societe Generale χορήγησε στην Τράπεζα πιστωτικές διευκολύνσεις οι οποίες είναι όλες μη αναληφθείσες μέχρι σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v