Alapis: Επιβεβαιώνει ρεπορτάζ του Euro2day.gr

Το ενδιαφέρον Ρουμάνου επενδυτή, την απόρριψη προσωρινών μέτρων από το δικαστήριο και τη δικάσιμο στις 16/1/2013 για την ειδική εκκαθάριση επισημαίνει σε επιστολή της η Αlapis, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του euro2day.gr.

Alapis: Επιβεβαιώνει ρεπορτάζ του Euro2day.gr
Το ενδιαφέρον Ρουμάνου επενδυτή, την απόρριψη προσωρινών μέτρων από το δικαστήριο και τη δικάσιμο στις 16/1/2013 για την ειδική εκκαθάριση επισημαίνει σε επιστολή της η Αlapis, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του euro2day.gr

Αναλυτικότερα, η  εταιρία Alapis, σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  με αφορμή το από 21.11.2012 δημοσίευμα της ιστοσελίδας Euro2day, γνωστοποιεί τα κάτωθι: 

*  Επιβεβαιώνει ότι στο πλαίσιο της αίτησης της εταιρίας περί υπαγωγής της στην προβλεπόμενη εκ του άρθρου 106ια του ν. 3588/2007 διαδικασία ειδικής εκκαθάρισης σε λειτουργία, προσκομίστηκε βεβαίωση της νομίμως λειτουργούσας στην Ελλάδα Α.Ε.Π.Ε.Υ., ΣΑΡΡΟΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ., σύμφωνα με την οποία ο κ. Gabriel Sorin Strutinsky, κάτοικος Ρουμανίας, είναι αξιόχρεος επενδυτής και ενδιαφέρεται να αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της Alapis ABEE. 

* Επιβεβαιώνει ότι το αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δεν χορήγησε προσωρινή διαταγή στο αίτημα προληπτικών μέτρων της εταιρίας που έχει συνυποβληθεί στο δικόγραφο της αίτησής της περί υπαγωγής της στη διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης σε λειτουργία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του άρθρου 106ια του Ν.3588/2007, δικάσιμος της οποίας ορίστηκε η 16η Ιανουαρίου 2013.

Η εταιρία επισημαίνει ότι θα ενημερώσει για κάθε εξέλιξη επί του θέματος.

Με την ευκαιρία της ως άνω επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σχετικά με την υπ’ αριθμ. 629/25-10-2012 απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η επιχείρηση επισημαίνει ότι αυτά τα οποία αποδίδονται στην εταιρία δεν συνιστούν πράξη χειραγώγησης κατά την έννοια της διάταξης του άρθρου 7 παρ. 2 (α) ν. 3340/2005, όπως αυτή έχει τύχει ήδη ερμηνείας από προηγούμενη απόφαση της Ε.Κ. (1/347/2005).

Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με την ανωτέρω απόφαση επιβολής προστίμου αφενός μεν υπερέβη αυθαίρετα το γράμμα και το πνεύμα των σχετικών κοινοτικών και εθνικών διατάξεων, αφετέρου δε έρχεται σε αντίφαση με την ίδια της τη νομολογία.

Δυστυχώς, οι συστηματικές πιέσεις που ασκήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς από την Τράπεζα της Ελλάδος και από μερίδα του τύπου, η οποία μάλιστα πήρε ακόμη και τη μορφή "δημόσιας προαναγγελίας" της επικείμενης απόφασης, φαίνεται ότι δεν επέτρεψαν τη δίκαιη και αντικειμενική αντιμετώπιση της υπόθεσης.

Η εταιρία θα προσφύγει στα αρμόδια εθνικά και κοινοτικά δικαστήρια, βέβαιη για την πλήρη δικαίωσή της, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v