Qatar Airways: Απευθείας πτήσεις Αθήνα –Νέα Υόρκη

Δρομολόγια που θα συνδέουν απευθείας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη πρόκειται να ξεκινήσει από την ερχόμενη θερινή αεροπορική περίοδο η Qatar Airways, που τα τελευταία χρόνια διευρύνει συνεχώς τα μεγέθη της.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Qatar Airways: Απευθείας πτήσεις Αθήνα –Νέα Υόρκη
Δρομολόγια που θα συνδέουν απευθείας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη πρόκειται να ξεκινήσει από την ερχόμενη θερινή αεροπορική περίοδο η Qatar Airways, η αεροπορική εταιρεία του Κατάρ που τα τελευταία χρόνια διευρύνει συνεχώς τα μεγέθη της.
 
Την πρόθεση της εταιρείας να συνδέσει απευθείας την Αθήνα με την αμερικάνικη μεγαλούπολη ανακοίνωσε πριν από λίγο ο CEO της Qatar Airways, Akbar Al Baker, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής του εμιράτου σημείωσε ότι πρόκειται για καθημερινή πτήση, η οποία θα διατηρηθεί για όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει σημαντική αγορά την Αθήνα.

Ερωτηθείς για το αν η εταιρεία προτίθεται να καλύψει και πτήσεις από την Αθήνα προς τον Καναδά, ο εκπρόσωπος της Qatar ανέφερε ότι η πολιτική της καναδικής κυβέρνησης, με τα εμπόδια που θέτει στην έναρξη νέων δρομολογίων, δεν επιτρέπει περισσότερες πτήσεις από όσες η εταιρεία διαθέτει ήδη προς τον Καναδά.

Ο CEO της Qatar Airways έκανε λόγο για έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει στο Κατάρ για επενδύσεις στην Ελλάδα σε πολλούς τομείς και όχι μόνο για τον αεροπορικό τομέα, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως, αν υπάρχει όραμα και στόχος, τότε η κρίση μπορεί να γίνει και ευκαιρία.

Η Qatar Airways απασχολεί 24 Έλληνες στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει επίσης σημαντικός αριθμός Ελλήνων εργαζομένων που έχουν τη βάση τους στο Κατάρ. Η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1996, χρονιά κατά την οποία μετέφερε 400.000 επιβάτες. Έχει καταφέρει να αυξήσει εντυπωσιακά τα μεγέθη καθώς στις 31 Μαρτίου 2012 είχε 14,1 εκατομμύρια επιβάτες. Η ανάπτυξή της είναι συνεχής και πλέον διαθέτει 115 αεροσκάφη κι εξυπηρετεί 121 προορισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v