Forthnet: Στα 42,8 εκατ. ευρώ τα EBITDA

Υπερδιπλασιάστηκε η κερδοφορία σε επίπεδο EBITDA στο εννεάμηνο του 2012 για τον όμιλο της Forthnet στα 42,8 εκατ. ευρώ.

Forthnet: Στα 42,8 εκατ. ευρώ τα EBITDA
Υπερδιπλασιάστηκε η κερδοφορία σε επίπεδο EBITDA στο εννεάμηνο του 2012 για τον όμιλο της Forthnet στα 42,8 εκατ. ευρώ.

Οι λειτουργικές ταμειακές ροές το εννεάμηνο ανήλθαν σε €49,5 εκατ. (+6,8% έναντι του 2011), ενώ οι ροές μετά από επενδυτικές δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 3,5x πάνω από τα αντίστοιχα περσινά επίπεδα.

Παρά τις πιέσεις στη λιανική αγορά τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης, η κερδοφορία σε επίπεδο EBITDA υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το εννεάμηνο του 2011 και διαμορφώθηκε στα €42,8 εκατ.

Αυτό οφείλεται τόσο στις μικρότερες απομειώσεις υπεραξίας όσο και στη συγκράτηση της λειτουργικής κερδοφορίας του ομίλου (προσαρμοσμένο EBITDA στα €56,3 εκατ.). 

Ο όμιλος ανέστρεψε την τάση του δευτέρου τριμήνου και ενίσχυσε την πελατειακή του βάση σε όλα τα επίπεδα. Κύριοι άξονες της στρατηγικής αποτελούν οι προσιτές συνδυαστικές υπηρεσίες, η πανελλαδική προσβασιμότητα (μέσω Nova Επίγεια και Satellite Broadband) και το εμπλουτισμένο αθλητικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Forthnet, Πάνο Παπαδόπουλο:

«Κατά το τρίτο τρίμηνο οι Έλληνες καταναλωτές είδαν το διαθέσιμο εισόδημά τους να μειώνεται με αυξανόμενο ρυθμό μέσα σε ένα κλίμα παρατεταμένης μακροοικονομικής αβεβαιότητας. Παρά ταύτα, η ζήτηση για υπηρεσίες broadband και συνδρομητικής τηλεόρασης κινήθηκε ανοδικά - βοηθούμενη και από ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον από πλευράς παρόχων.
 
Ο όμιλος Forthnet ανταποκρίνεται με ανανεωμένο δυναμισμό στις ανάγκες του ελληνικού νοικοκυριού, πετυχαίνοντας να αυξήσει τη συνδρομητική του βάση, με συνεχή αναδιάρθρωση κοστολογίων, διαφυλάσσοντας παράλληλα τα επίπεδα κερδοφορίας και ρευστότητας».

Συνδυαστικές Υπηρεσίες

Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2012, ο όμιλος ξεπέρασε τις 140 χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά τα οποία εξυπηρετεί με συνδυαστικές υπηρεσίες. Το εμπλουτισμένο αθλητικό περιεχόμενο της νέας τηλεοπτικής σεζόν και οι νέες υπηρεσίες (Satellite Broadband, Nova Επίγεια) επιδρούν θετικά στην προώθηση των συνδυαστικών υπηρεσιών του ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της ελληνικής επικράτειας.

Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες

Οι θερινές εμπορικές πρωτοβουλίες σε επίπεδο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών έφεραν τα πρώτα ορατά αποτελέσματα με σημαντική αύξηση της broadband συνδρομητικής βάσης στο κλείσιμο του τρίτου τριμήνου. Ήδη στο τέλος Σεπτεμβρίου η Forthnet είχε αναστρέψει τη διολίσθηση της συνδρομητικής βάσης που σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ τον Οκτώβριο η βάση LLU ξεπέρασε τους 500 χιλιάδες συνδρομητές.

Υπηρεσίες Συνδρομητικής Τηλεόρασης

Κατά το 3ο τρίμηνο του 2012 ο όμιλος πρόσθεσε πάνω από 36,5 χιλιάδες συνδρομητές στις ψηφιακές του πλατφόρμες - πετυχαίνοντας να αυξήσει την ψηφιακή συνδρομητική του βάση σε επίπεδα πάνω από αυτά του 2011.
 
Η αξιοσημείωτη αυτή ανάκαμψη οφείλεται τόσο στο εμπλουτισμένο αθλητικό περιεχόμενο της νέας τηλεοπτικής σεζόν (που περιλαμβάνει όλους τους αγώνες της Τρίτης σε UEFA Champions League και με επιπλέον αγώνες Europa League) όσο και στο επιτυχημένο λανσάρισμα και την καταναλωτική αποδοχή της υπηρεσίας Nova Επίγεια.

Παρά ταύτα, παράγοντες που πίεσαν την εξέλιξη της ψηφιακής συνδρομητικής τηλεόρασης στο πρώτο εξάμηνο του έτους συνέχισαν να λειτουργούν ανασταλτικά και στο τρίτο τρίμηνο: η μακροοικονομική αβεβαιότητα εξακολουθεί να δυσκολεύει τις καταναλωτικές αποφάσεις των νοικοκυριών, ενώ ρυθμιστικές καθυστερήσεις και εμπόδια στην πανελλαδική διακοπή του αναλογικού σήματος των ελεύθερων τηλεοπτικών σταθμών, περιορίζουν την ταχεία επέκταση της υπηρεσίας Nova Επίγεια.

Μέσα από την εξάπλωση των συνδυαστικών υπηρεσιών σε πανελλαδική βάση (χάρη σε υπηρεσίες όπως το Satellite Broadband) και τη συνεχή αναζήτηση λύσεων που να δίνουν μια οικονομικά ελκυστική πρόταση για πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου τηλεοπτικό περιεχόμενο στο ελληνικό νοικοκυριό (όπως η Nova Επίγεια) ο όμιλος προσβλέπει σε περαιτέρω διείσδυση της συνδρομητικής του τηλεόρασης στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v