Ridenco: Προϋπόθεση εξυγίανσης τα ίδια κεφάλαια

Η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας αποτελεί προϋπόθεση για την εξυγίανση και τη συνέχιση της δραστηριότητα του ομίλου της Ridenco εκτιμά η διοίκηση του ομίλου σε ανακοίνωσή της.

Ridenco: Προϋπόθεση εξυγίανσης τα ίδια κεφάλαια
Η ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της εταιρίας αποτελεί προϋπόθεση για την εξυγίανση και τη συνέχιση της δραστηριότητα του ομίλου της Ridenco εκτιμά η διοίκηση του ομίλου σε ανακοίνωσή της.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 4.1.4.4. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Ριντένκο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (η «Εταιρεία»), παράλληλα με την δημοσίευση των ελεγμένων οικονομικών καταστάσεων της περιόδου 1.1.2012 έως και 30.09.2012, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Α. Οι μετοχές της Εταιρείας μετά από Απόφαση του Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το «Χ.Α.») τελούν σε αναστολή διαπραγμάτευσης (Απόφαση Δ.Σ. Χ.Α. της 30.3.2012 κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. και υπ’ αρ. 1097/30.3.2012 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η έν λόγω αναστολή διαπραγμάτευσης ακολούθως παρατάθηκε αορίστως με την μεταγενέστερη υπ΄αρ. 1/1102/9.4.2012 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) καθώς η ετήσια οικονομική έκθεση για τη χρήση 2011, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 30.03.2012 συνοδεύονταν από πιστοποιητικό ελέγχου, του νόμιμου ελεγκτή της, στο οποίο διατυπώνεται "Αδυναμία Έκφρασης Γνώμης" και επομένως κατά την κρίση των αρχών οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις 2011 δεν έχουν καταρτιστεί συμφώνως με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΑ.

Σε κάθε περίπτωση το Δ.Σ. της Εταιρείας λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των υποχρεώσεών του από τις ισχύουσες διατάξεις εκτιμά, όπως εξάλλου έχει γνωστοποιήσει εγγράφως και στην αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ότι οι οικονομικές καταστάσεις του 2011 και υπό την παραδοχή της συνεχιζόμενης δραστηριότητας, καταρτίστηκαν από την Εταιρεία σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΑ.

Β. Στα τέλη του εννιαμήνου 2012, ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες εμφάνισε μείωση κατά 52,3% σε σχέση με το 2011 οφειλομένη κύρια στην μεγάλη περίοδο προσφορών και ξεπουλήματος εμπορευμάτων που πραγματοποίησε ο Όμιλος προς τον τελικό καταναλωτή-πελάτη στην Ελλάδα με συνέπεια την εξάντληση των αποθεμάτων και με στόχο την ενίσχυση της ρευστοτητάς του.

Η μείωση του περιθωρίου μικτού κέρδους κατά 68,9 ποσοστιαίες μονάδες σε 5,41% περίπου λόγω των αυξημένων προσφορών, παρά την εξοικονόμηση εξόδων Διοίκησης και Διάθεσης είχε ως αποτέλεσμα την συνέχιση των αρνητικών αποτελεσμάτων σε λειτουργικό επίπεδο (ΕΒΙΤDΑ), αντίθετα δε η μη ύπαρξη διαγραφής υπεραξίας θυγατρικών και των μικρότερων ζημιών απο απομείωση αξίας παγίων επέφεραν μείωση των ζημιών απο συνεχιζόμενες δραστηριότητες μετά από φόρους στα €13,3 εκατ. περίπου έναντι €14,4 εκατ. περίπου για το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2011.

Μειωμένες για το σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου (συνεχιζόμενες και διακοπτόμενες) ήταν και οι ζημίες μετά από φόρους που ανήλθαν σε €13,4 εκατ. έναντι €26,4 εκατ. σε σχέση με το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2011. Με δεδομένα το πέρας της διαδικασίας συνδιαλλαγής του άρθρου 99 ν.3588/2007 και την μη εξωδικαστική πλέον ολοκλήρωση μέχρι σήμερα των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη συμφωνίας με τους πιστωτές της Ridenco Commercial A.E., την καταγγελία των συμβάσεων συνεργασίας από τους αλλοδαπούς συνεργαζόμενους οίκους, την αβεβαιότητα για την συνέχιση της δραστηριότητας του Ομίλου εν μέσω συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, και τα αρνητικά Ίδια Κεφάλαια της Εταιρείας , της Ridenco Commercial A.E. και του Ομίλου στις 30.09.2012, η Διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι η ενίσχυση των Ιδίων Κεφαλαίων της Εταιρείας αποτελεί προϋπόθεση για την εξυγίανση και συνέχιση της δραστηριότητας του Ομίλου».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v